New York'ta verilen ödüllerin sahipleri şunlar:


Yılın videosu: Beyonce, “Single Ladies (Put A Ring On It)”
En iyi yeni sanatçı: Lady Gaga, “Poker Face”
En iyi Hip-Hop videosu: Eminem, “We Made You”
En iyi erkek şarkıcı video ödülü: T.I. f/ Rihanna, “Live Your Life”
En iyi Pop videosu: Britney Spears, “Womanizer”
En iyi Rock videosu: Green Day, “21 Guns”
En iyi kadın şarkıcı videosu: Taylor Swift, “You Belong With Me”.


2009 MTV Video Müzik Ödülleri törenine Kanye West damgasını vurdu.



Geceye elinde alkol şişesiyle gelen ve bütün gece içki içen Kanye West, En İyi Kadın Video Sanatçısı ödülünü Taylor Swift alınca, sahneye fırladı ve "Bu ödül Beyonce'nin hakkı, bu ödül aslında O'nundu." diyerek izleyen herkesi şaşırttı. Ne yapacağını şaşıran Taylor Swift, Kanye"nin elinden aldığı mikrofonu geri alıp teşekkür konuşmasına yaşadığı şokdan dolayı devam edemedi.



Daha sonra Single Ladies klibiyle Yılın Videosu ödülünü alan Beyoncé, ödülü aldıktan sonra sahneye, konuşmasını tamalayamayan Taylor Swift'i davet etti. Beyoncé'nin daveti üzerine sahneye gelen Swift, Beyonce"ye ve onu destekleyenlere teşekkür etti.



İlk ödül, En İyi Kadın Sanatçı Videosu kategorisinde Taylor Swift'e gitti. Taylor Swift'in ödülünü almasının ardından sahneye çıkan Kanye West, bu ödülü aslında Beyoncé'nin kazandığını söyleyerek Swift'e 'şaka' yaptı.





GECEDEN NOTLAR;



Geceye damgasını vuran performans ise Lady Gaga"nın oldu. Törene katıldığı ilginç elbisesi ve sahne şovunda kullandığı kostümüyle dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Gaga, İyi Pop Videosu kategorisi adaylarında yer almasına rağmen ödülü Britney Spears"a kaptırdı.



Ayrıca gecede Twilight / New Moon filminin fragmanı da ilk kez yayınlandı



Gecede bir başka canlı performans sergileyen sanatçı ise pink oldu. Sahneye, havada akrobasi göstersi yaparak çıkan Pink izleyenlerin yüreklarını ağzına getirdi.



Muse yepyeni albümü The Resistance'ın ilk single'ı Uprising ile sahnedeydi. Şarkı, izleyicilerden büyük beğeni topladı.



Muhteşem tören Michael Jackson"ın This Is It belgesel filminin fragmanıyla açıldı ve kapandı. Sunucu Russell Brand'in de en başta söylediği gibi 2009 MTV Video Müzik Ödülleri, Michael Jackson'a armağan edildi...Hürriyet