İstanbul 4.Sulh Ceza mahkemesinde görülen duruşmada sanık Şahnaz Çakıralp ile müşteki Öncel hazır bulundu. Sanık Ali Dönmez ise duruşmaya katılmadı. Kimlik tespiti sırasında tiyatro ve sinema sanatçısı olduğunu belirten sanık Çakıralp aylık gelirinin bulunmadığını belirtti. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Çakırlap hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti.
Ne telefonda nede yüzüne karşı eşi Öncel'e herhangi bir hakarette bulunmadığını belirten Çakıralp 'Eşime seni öldüreceğim şeklinde bir tehditte bulunmadım. Diğer sanık Ali Dönmez benim ilk avukatım. Dönmez'in eşime karşı işlediği fiillerden herhangi bir ilgim ve bilgim yoktur. Beraatimi talep ediyorum' dedi.
Çakıralp daha sonra mahkemenin aksi bir karar vermesi halinde ise hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etti. Duruşmada daha sonra söz alan müşteki Mehmet Murat Öncel ise eşi Şahnaz Çakıralp'ın kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia etti.
Muayahanesine gelen sanık Ali Dönmez ve avukat Bozkurt Nuhoğlu'nun kendisini ölümle tehdit ettiğini belirten Öncel 'Dönmez ve Nuhoğlu bana eşimin benden boşanmak istediklerini söylediler. Boşanma bedeli olarak ise eşime 10 milyon TL ödemem gerektiğini ödemediğim taktirde ise şimdiye kadar gazetelerde rezil ettiğimiz gibi bundan sonrada rezil ederiz' dediler.
Bu parayı vermediğim halinde hayatımın tehlikede olduğunu bundan sonra başıma geleceklerden sorumlu değiliz dediklerini iddia eden Müşteki Öncel 'Söz konusu tehdit sözlerini bana sanık Ali Dönmez ve avukat Bozkurt Nuhoğlu birlikte söylediler.
Bu görüşmeden yaklaşık 1 ay sonra sanık Ali Dönmez muayahaneme gelerek ben ağır cezada yargılandım. 12 Eylül devriminden geliyorum. Teşkilatçıyım. Şahnaz hanımın talimatı ile geliyorum. Dediğimi yapmazsan hayatın tehlikede. Eşin Şahnaz'la uygunsuz görüntülerin var bunları piyasaya sürebiliriz şeklinde tehdit etti.İki sanıktan da şikayetçiyim.Uzlaşmak istemiyorum' dedi.
Mahkeme duruşmaya katılmayan sanık Ali Dönmez'e duruşmalara katılması konusunda tebligat yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.