Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin"in el konulan arşivinden, yaklaşık 4 bin sayfalık belge çıktı. Belgeler arasında, bazı isimlerle ilgili istihbarat bilgileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakın çalışma ekibiyle ilgili değerlendirme notları, 17 sayfalık S-1 belgesi yer aldı.
Şahin"in evinde yapılan aramalarda 2 el telsizi, frekans karıştırıcı "jammer" cihazı, 40"tan fazla not defteri ve ajanda ile 300"e yakın CD ile DVD bulundu.
Şahin"in arşivinden 81 dosya içinde 3 bin 860 sayfalık belge çıkarken, dosyalanmamış belgeler de ele geçirildi. Dosyalanmayan belgeler arasında; 17 sayfalık S-1 belgesi, aralarında Keban-Elazığ"ın arazi haritasının da bulunduğu 12 sayfalık değişik arazi haritalarının bilgisayar çıktıları, Fransız Gizli Servisi"yle (DST) ilgili 42 sayfalık not da yer aldı.

"Jammer"ı turistlerden aldım"
Siyah bir poşet içinde bulunan 223 sayfalık notların arasında ise, organize suç örgütü lideri Sedat Peker"e gönderilmiş “geçmiş olsun” telgrafının metni, Ergenekon zanlısı Muzaffer Tekin imzalı, “Sayın Müdürüm” hitabıyla başlayan not ve "Terörist Gruplar Şeması" başlıklı bir şema yer aldı.
Şahin"e ait olduğu belirlenen 42 ajanda ve not defteri ile 284 CD ile DVD ve 15 video kasetin yanı sıra 2 dijital günlük, 2 telefon fihristi, 1 dizüstü bilgisayar, 2 USB bellek de elde geçirildi.
Ayrıca Şahin"e ait 2 telsiz ve bir sigara kutusuna yerleştirilmiş, telefon sinyallerini etkisiz hale getirmede kullanılan portatif “jammer” cihazına da el konuldu. Şahin, sorgusunda “jammer”i turistlerden aldığını iddia etti. Şahin"in arşivinde, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı"na ait eski tarihli değerlendirme raporu ile Harp Akademileri Komutanlığı"nın bazı yayınlarının da olduğu görüldü. Dokümanlar arasında, “Öğretmen Ders Notu” başlığını taşıyan, daktilo ile yazılmış ve patlayıcı madde yapımını detaylı anlatan notlar da yer aldı.



Erdoğan ve ekibini fişlemiş
Şahin"de ele geçirilen 3 bin 860 sayfalık arşivde bulunan dokümanlardan bazıları şöyle:
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakın çalışma ekibindeki Ömer Çelik, Egemen Bağış, Cüneyd Zapsu, Ahmet Davutoğlu, Nabi Avcı, Yalçın Akdoğan ve Akif Beki"nin özlük bilgileri.
- Ergenekon zanlısı Muzaffer Tekin ile Oktay Yıldırım"ın değerlendirmeleri.
- “Cumhuriyet Üniversitesi Bölücülük Yuvası Haline Gelmiştir” başlıklı 14 maddeden oluşan dosya.
- “Gizli Anlaşma” başlıklı eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile eski Dışişleri Bakanı Abdullah Gül arasında 2 Nisan 2003"te yapıldığı öne sürülen gizli mutabakat.
- Mehdi Zana ve Leyla Zana"nın Almanya"nın Hannover kentinde çektirdikleri bir fotoğraf ve istihbarat bilgileri.
- "Ulusal güvenliğe ihanet edenler" başlıklı; Orhan Pamuk, Hrant Dink, Taner Akçam, Murat Belge, Halil Berktay ve Oral Çalışlar"ın fotoğrafları.
- Abdullah Çatlı-Mehmet Özbay konulu değerlendirme.