Batman'daki temaslarının ardından Siirt'e gelen Bakan Şahin, Siirt Valisi Musa Çolak'ı ziyaret ederek, kentte meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili bilgi aldı.
 
Çolak, son günlerde kentte iki terör saldırısı yaşandığını hatırlatarak, ''Üzücü günler geçiriyoruz. Bugünlerde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış caniler, hunharca saldırıda bulunuyorlar. Bu saldırılardan biri 6 kadının bulunduğu araca yönelik. Araçtaki 4 kadın hayatını kaybetti. 2'si de yaralandı. Saldırıyı üç kişinin gerçekleştirdiğini tahmin ediyoruz. Bunlardan biri elindeki bombanın patlaması sonucu öldü. Belenoluk Jandarma Karakoluna yapılan baskını da nefretle kınıyoruz. Siirt halkının bunlara hiçbir zaman destek vermediklerini biliyorum. Bunların gayeleri vatanımızın müdafaasını, milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yöneliktir. Terörle mücadelede tüm güvenlik güçlerimizle birlikte kararlı bir şekilde mücadelemize devam ediyoruz'' diye konuştu.
 
-''TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MASKESİ DÜŞMÜŞTÜR''-
 
Bakan Şahin de Siirt'ten önce ziyaret ettiği Batman'da da temas ve ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
 
''Ağlayamamak o kadar ağır şey ki. Kevser kızımızın, Zeynep kızımızın, Nurcan kızımızın acısını paylaşmaya geldim. Dönüp baktığımız zaman bu bir veda yemeği. Veda yemeğine kan doğrayanlara, içine zehir katanlara ve ailelerini acıya boğanları nefretle ebediyen lanetliyoruz. Ve bundan ortaya çıkan bir şey var. Terör örgütünün maskesi düşmüştür. Terör örgütü burada Kürt halkının talepleri doğrultusunda onların haklarını korumak adına bu mücadeleyi yaptığını söylüyor. Biraz önce Batman'da Mizgin kardeşimizin hem kayın validesi hem de annesi ile görüştüm. Kürtçe ağıt yakıyorlar. Benim canım yanıyor. Bu işin etnik milliyetçiliği yok. Dini yok dili yok göz yaşının rengi yok. Dolayısıyla biz bu kötü niyetli kandan beslenen, gözyaşından beslenen, candan beslenenlere karşı her türlü tedbirimizi alacağız. Gerekli dersi vereceğiz.
 
Bir taraftan bu bölgenin ihtiyacı olan ekonomik büyümeyi, özgürlüğü daha güçlü ve özgür bir Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun önündeki yasakları zaten şu ana kadar bütün gücümüzle ve cesaretimizle kaldırdık. Her türlü ayırımcılığı ret ettiğimizi beyan ettik. Biz geldiğimiz zaman burada olağanüstü haller vardı. Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı. Ama bugün birçok özgürlük alanı AK Parti ile birlikte bölgeye gelmiştir. Ekonomik sosyal ve kültürel kalkınma alanı AK Parti ile genişletilmiştir. Bu süreç hızla devam edecektir. İkisi birbirinden ayrıdır. Bu kötü niyetli terör örgütüne haddini bildirmek bizim görevimizdir. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla da bunun bire bir takipçisi olacağız. Bu toprakları tanıyanlar, bu toprağın geçmişini bilenler, bu toprakların geleceğini de tahmin edebilirler. Bu topraklarda hiçbir zaman ayrımcılık kendi mecrasında yerini bulmamıştır. Sosyolojik ve kültürel olarak baktığınız zaman çok seslilik, çok renklilik ve çok dillilik bu toprakların medeniyetinde ve köklü tarihinde vardır. Dolayısıyla biz burada bunu ayırımcılığa götürenleri ret ediyoruz. Bunun bir zenginlik olduğunu düşünüyoruz. Kürt, Türk, Çerkez, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, Sünnisi, Alevisi, Müslümanı ve gayri müslimiyle, yani, doğan herkesin, 74 milyonun nerede yaşıyorsa yaşasın, anne babası kim olursa olsun, herkesin birinci sınıf vatandaş olması mücadelesi bizim mücadelemizdir. Bizim hükümetimizin mücadelesidir. Bölge halkına, bölge halkının sağduyusuna güveniyoruz. Siirt'in medeni, tarihi ve uhrevi toprağındaki bütünlüğüne güveniyoruz. Biz Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Pir Sultan Abdal'ın ve Bediüzzamanlar ile Said'i Nursilerin diliyle ortak dilimizi geliştireceğiz. Ve bu sorunları geride bırakarak 'daha güçlü bir Türkiye, daha özgür bir Türkiye' hedefine hızla ulaşacağız. Halkımızla birlikte bu mücadelemizi sürdüreceğiz.''
 
Bakan Şahin, bölge kadınlarına seslenerek, kadınlardan bu konuda ''öncü bir rol'' üstlenmelerini istedi.
 
Gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadele konusundaki açıklamalarına ilişkin bir sorusu üzerine Şahin, ''Sayın Başbakanımız'ın mücadeleden ve müzakereden neyi kastettiği çok açık ve nettir. Bunu da siz süreç içerisinde daha iyi göreceksiniz'' dedi.
 
Şahin daha sonra beraberindekilerle Siirt'teki saldırıda yaralanan Nuran Evin'i tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Şahin saldırıda hayatını kaybeden Nurcan Olgaç, Zeynep ve Nurcan Evin ile Kevser Çekin'in ailelerini de ziyaret ederek başsağlığı diledi.