Çanakkale'nin Lapseki ilçesinden Savaştepe ilçesine helikopterle gelen Bakan Şahin'i, ilçe stadyumunda Balıkesir Valisi Ahmet Turan, Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, Endonezya Büyükelçisi Zekeriya Akçam karşıladı.

Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret eden ve burada kısa süre dinlenen Şahin, TRT Haber'in canlı yayın programına katıldı.

Şahin, canlı yayından sonra Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan piyade uzman çavuş İsmail Zengin'in baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Şahin, şehidin dedesi Ürfet Zengin, babası Rifat Zengin ve kardeşleri Coşkun ve Hakan Zengin tarafından karşılandı. Bakan Şahin, Zengin ailesinin evine çıkarak aileye başsağlığı diledi ve acılarını paylaştı. Bakan evin önünde toplanan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Yurttaşlar arasında bulunan ve oğlu Siirt'te uzman çavuş olarak görev yapan Sevgi Maden, Bakan Şahin'e, ''Ne yapacaksanız yapın, bunları durdurun. İçimiz çok yanıyor. Çok doluyuz'' dedi.

Bakan Şahin'e ise kadına, ''Biz de çok doluyuz'' karşılığını verdi.

Bu arada, Savaştepe Çakmak Cami İmamı Ramazan Aksak da Bakan Şahin'e, bir süre önce hacdan getirdiği zemzem ve hurma ikramında bulundu.

Şahin'in şehit ailesini ziyareti ve evin önündeki halkla buluşması sırasında, ailenin isteği üzerine basın mensupları fotoğraf ve görüntü almadı.

Şahin, şehit Zengin'in, ilçe mezarlığındaki kabristanlığını ziyaret ettikten sonra Gönen ilçesine gitmek üzere helikopterle Savaştepe'den ayrıldı.