Şahin, Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete giren Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezi gezen Şahin, yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey olmak üzere herkese teşekkür etti.

Daha sonra Yeşilkent Camisi'nin açılış törenine katılan Şahin, buradaki konuşmasında, ramazan ayının önemine değinerek, ramazanın insana verdiği dersin ve mananın çok farklı olduğunu söyledi. Bu ayın, zenginin fakiri anladığı ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu yaşatan bir ay olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
''Bu güzel manevi iklimden çıkaracağımız derslerle beraber insanın kendini tanıması insanın nereden gelip nereye gittiğini çok iyi anlaması gerekiyor. İnsanoğlu maddeden ve manadan yaratılmıştır. Bedenden ve ruhtan tamamlanmıştır. Nasıl bedenin ihtiyacı varsa, ruhun da ihtiyacı vardır. Nasıl bedenimizin yaşaması için gerekli önlemleri tedbirleri alıyorsak, manen ruhumuzun da bu dünyadaki sınavı geçebilmesi için yapması gereken ödevler ve görevler vardır. İşte bugün bu cami açılışında bunu hatırlamamız, bunu hatırlatmamız, bunu yaşamamız, bunu yaşatmamız, gençlere öğretmemiz bir o kadar önemli ve kıymetlidir.''
Şahin, ölümün yalnızca hayatın sonu olmadığını, ebedi hayatta bu hayatın, yapılanların, yapılamayanların ve makamların hesabının sorulacağını vurguladı. Böyle bakıldığında camilerin önemli bir eğitim kurumu olduğunun anlaşılacağına değinen Şahin, camilerin aynı Allah'a el açılan ve safların sıklaştığı bir mekan olduğunu dile getirdi. Bütün mananın burada geçtiğini ve gerekli feyzin burada alınması gerektiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
''Zenginliğin, fakirliğin bir statü olmadığını, burada önemli olan şeyin takva olduğunu ve takvanın da gereğinin ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Biz bu manada camilerimizin ihtiyaçları giderme bakamında çok öneli kurumlar olduğunu biliyoruz. Okul yaptırma gibi cami yaptırmada da hayırseverlerimizin ne kadar hayırda yarıştığını görüyoruz'' diye konuştu.
Hayatın bir sınav olduğunu ifade eden Şahin, insanlık için verilenlerin bir şey eksiltmediğini aksine manen de artırdığını belirtti.
''Bugün modern ve çağdaş dünya, kendi sorunlarını çözemiyorsa, çarenin nerede olduğu belli'' diyen Şahin, şunları kaydetti:
''O yüzden okullarımızda çocuklarımızı yetiştireceğiz. Teknolojiyi, bilgiyi en son noktaya taşıyacağız. Ama beraberinde yüksek ahlaklı bir nesli de yetiştirmek durumundayız. Cami ve okulu barıştırmak durumundayız. İkisinin birbirinin tamamlayıcısı olduğunu artık yaşamak ve yaşatmak durumundayız.''
Şahin, caminin yapımında emeği geçen herkese de teşekkür etti.
Törende Vali Erdal Ata, İl Müftüsü Ahmet Bulut ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey de birer konuşma yaptı.
Beraberindekilerle caminin açılış kurdelesini kesen Bakan Şahin, daha sonra camiyi gezdi.
Kaynak: AA