Almanya'nın Kuzey Denizi sahilleri uğur böceklerinin istilasına uğradı. Alman yetkililer gün geçtikçe uğur böcekleri sayısında artış olduğunu belirtti. Ancak uğur böcekleri sayısında bu yıl neden artış olduğu bilinmiyor. Sahilleri saran uğur böcekleri tehlikeli değil ama tatilcileri rahatsız ediyor. Böceklerin insanları ısırdığı ancak bu ısırıkların insan sağlığı için tehlikeli olmadağı da belirtildi. Uğur böceği sürüleri sahildeki araç ve çadırları kuşattı. Açık pencerelerden evlerin içine de sızdı.

Biyolog Thomas Büchner, uğur böceklerinin stres altında insanları ısırabileceklerini belirterek, bunun tehlikeli olmadığını, ancak pis bir ortamdan gelmesi durumunda deride kaşınmalara neden olabileceğini vurguladı.

Kuşlar genelde böceklerle besleniyor ancak uğur böcekleri gövdelerinde barındırdıkları kimyasal bir sıvı nedeniyle kuşların tercih ettiği bir besin değil. Bu nedenle uğur böceklerinin doğal yollardan ölmeleri bekleniyor. Bir uğur böceğinin en fazla bir yıl yaşadığı belirtiliyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

İDAM CEZASININ EN ÇOK UYGULANDIĞI ÜLKE
Dünyada idam cezası infazlarının sayısı düşerken, Çin bu alandaki birinciliğini koruyor. "Hands Off Cain" adlı idam karşıtı grubun bugün açıkladığı rapora göre, dünyada 2008'de toplam 5 bin 727 idam cezası infazının yüzde 87,3'ünü oluşturan yaklaşık 5 bini Çin'de gerçekleştirildi. Bir önceki yıl ise dünyada toplam 5 bin 851 kişi idam edilmişti.

KADIN POLİSLER CAMİYE BAŞÖRTÜYLE GİRECEK
Britanya'da kadın polisler, görev esnasında camilere girerken başını örtecek. Kararın, emniyet gücünün ülkedeki dini toplumların inançlarına saygı gösterme çabaları çerçevesinde alındığı belirtildi. El Arabiya'nın haberine göre, Avon ve Somerset polis teşkilatı, kadın polislerin görev sırasında camilere girebilmesi için iki tür başörtüsü yaptırdı.

Hürriyet