Kuşadası sahil bandı üzerindeki Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Şenliği sırasında gerçekleştirilen havaifişek gösterisi de ilgiyle izlendi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur'un da izlediği şenlik büyük ilgi gördü. Şenlik sırasında Kuşadası sahilinin meşalelerle donatılması da geceye ayrı bir renk kattı.
Kuşadası Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Kuşadası Belediye Bandosu'nun konseriyle başlayan Cumhuriyet Şenliği'nde sahne alan ünlü sanatçı Leman Sam'a Kuşadalılar büyük ilgi gösterdiler. Cumhuriyet Şenliği için sahilde toplanan Kuşadalılar, bir yandan Cumhuriyet coşkusunu yaşarken, bir yandan da tüm şarkılarında ünlü sanatçıya eşlik ettiler. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Leman Sam, 8 derecede binlerce kişinin konser alanını doldurmasıyla büyük keyif yaşadı. 2 şarkısına kızı
Şehnaz Sam'ın da eşlik ettiği ünlü sanatçı, "Sizlerle gurur duyuyorum. Hanımın Çiftliği, ağanın çiftliği gibi dizileri bırakıp bu soğukta Cumhuriyet Şenliği'ne katıldığınız için sizlerle gurur duyuyorum, teşekkür ediyorum" dedi. Konser sırasında Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün sahneye çıkarak, halkın bayramını kutladı ve ünlü sanatçı Leman Sam'a çiçek verdi.