İki öğrencinin ağır yaralandığı olayın ardından kaçan Abdullah Avcı bu sabah teslim oldu.

Olay gece saat 01.00 sıralarında Rize’nin Derepazarı İlçesi Yanıktaş Köyü sahilindeki balıkçı barınağında meydana geldi. Rize Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan kızlı- erkekli 10 kişilik öğrenci grubu barınağa giderek eğlenmek istedi. İskelede gitar çalıp şarkı söyleyerek alkol aldıkları belirtilen gençleri, iddiaya göre iş çıkışı balıkçı barınağının karşısındaki evine giden 36 yaşındaki Abdullah Avcı, 'gürültü yaparak çevreye rahatsızlık verdikleri' gerekçesiyle uyardı. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Abdullah Avcı, belinden çıkardığı tabancasıyla gençlere ateş açtı. Olayda hazırlık sınıfı öğrencileri 19 yaşındaki Salih Yuşa Danış ile 20 yaşındaki Mehmet Adaş ağır yaraladı. Abdullah Avcı olay yerinden kaçarken, diğer öğrencilerin çağırdığı ambulansla yaralı2 genç Rize 82’inci Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Öğrencilerden göğsüne isabet eden tek kurşunla ağır yaralanan Mehmet Adaş, yapılan ilk müdahalesinin ardından Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Karın bölgesi ve sol koluna isabet eden iki kurşunla yaralanan Salih Yuşa Danış’ın da Rize 82’inci Yıl Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor. İki yaralının da durumunun ağır olduğu belirtildi.

TESLİM OLDU
Olaydan sonra kaçan Abdullah Avcı, bu sabah jandarma ekiplerine giderek teslim oldu. Gözaltına alınan Abdullah Avcı’nın sorgusu sürüyor. Olayın meydana geldiği Yanıktaş Köyü balıkçı barınağındaki taşların üzerinde, 'Aile varken lütfen içki içmeyin' uyarı yazılarının bulunması dikkat çekti.
 

Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Avcı, burada tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

Avcı’nın, ifadesinde, öğrenci grubunun evinin alt tarafındaki balıkçı barınağında alkol alarak gürültü yaptıkları ve uyarı amacıyla yanlarına gittiğini söyledi. Bu sırada öğrencilerin kendilerine küfürlü karşılık vererek üzerine yürüdüklerini anlatan Avcı, bir öğrencinin kırdığı bira şişesini üzerine doğru savurduğunu, diğer öğrencilerin de üzerine yürüdüğünü belirterek, bu sırada tabancası ile havaya bir el uyarı ateşi açtığını belirtti. Ardından gençlerin kendisine saldırdığını ve bu sırada tabancanın ateş aldığını öne süren Avcı, bu sırada öğrencilerin yaralandığını, kendisinin de bira şişesi ile sol koluna vurularak yaralandığı öğrenildi.