MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 38 yaşındaki Figen Uzun'un cesedi, bu sabah Kocaçalış Plajı'nda kıyıya vurmuş halde bulundu. Dün gece geç saate kadar bir restoranda aşırı alkol alarak eğlendiği belirtilen Uzun'un cesedine otopsi yapılacak.

Gece alkol aldı, sabah denizde cesedi bulundu

Foto galeri için tıklayın


Fethiye'de Kocaçalış Plajı Türbe mevkiinde bu sabah saat 07.30 sıralarında sahilde gezintiye çıkanlar, kıyıya vurmuş bir kadın cesedi gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halil Özçelik, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Korkmaz ve jandarma ekiplerinin bölgede yaptıkları araştırma sonucunda cesedin ikinci eşinden 8 ay önce boşanan, bir çocuk annesi ve Fethiye Genç TEMA'nın kurucusu Figen Uzun'a ait olduğu saptandı.

Çalış Plajı'nda bir otel odasında kaldığı belirtilen Uzun'un dün gece bir restoranda geç saatlere kadar alkol alarak eğlendiği bildirildi. Uzun'un cesedi otopsisi yapılmak üzere özel bir cenaze aracıyla Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Uzun, geçen 7 Nisan tarihinde de Çalış Şad Burnu Mevkii'nde elbiseleriyle denize atlayıp bir süre yüzdükten sonra boğulma tehlikesi geçirmişti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi denizden, 112 Acil ekipleri ise karadan müdahale ederek, genç kadını denizden kurtarmıştı.