MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Akyarlar Köyü sahilinde 4 erkek cesedi bulundu. Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan kaçaklara ait olabileceği belirtilen cesetler incelemeye alındı. Daha fazla ceset olma ihtimali üzerine, denizde ve sahilde arama tarama çalışmaları sürüyor.

Akyarlar Köyü'nün Fener Burnu, Aspat Sahili ve Balmahmut Plajı mevkiilerinde, balıkçıların ve köylülerin ihbarları üzerine, yaklaşık 500'er metre arayla 4 erkek cesedi bulundu. Farklı koylarda bulunan, üzerlerinde herhangi bir kimlik ya da can simidine rastlanmayan cesetlerin 6 mil uzaklıktaki Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan kaçaklara ait olabileceği bildirildi. 25- 35 yaşlarındaki kişilere ait cesetler, incelemeye alındı. Kaçakların dün gece Akyarlar Köyü sahilinden 10 ya da 12 kişilik grup halinde Yunan adasına geçmek için zodyak botla denize açılmış, sonrasında ise botun fırtınaya tutulup batmış olabileceğini öne sürüldü.

Daha fazla ceset ya da kurtarılmayı bekleyen kişi olma ihtimali üzerine, denizde ve sahilde arama tarama çalışmaları başlatıldı. Turgutreis ve Bodrum'daki sahil güvenlik botları denizde, jandarma ile Turgutreis Belediyesi'ne ait zabıta ve itfaiye ekipleri de Turgutreis, Akyarlar Köyü, Ortakent-Yahşi ve Bitez beldeleri arasındaki sahil şeridinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaçaklara ait cesetlerden birini bulan restoran çalışanı Hanefi Demir (26), ``Burada dün gece aşırı sağanak yağmur ve fırtına vardı. Balıkçılar bile bırakın denize açılmayı, limandan dahi dışarı çıkmadı. Kuru yük gemileri de Bodrum koylarında saklandı. Böylesine tehlikeli bir havada, zodyak botla Yunan adasına geçilmeye çalışılması tam bir intihar ve çılgınlık. Ama kaçaklar bunu daha önce de defalarca yaptı ve üzücü manzaralarla karşılaşıldı'' dedi.


HÜRRİYET