Didim Belediyesi Altınkum sahil bölgesinde yapacağı yeni projeyle ilgili ilk kazmayı vururken, sahil kesiminin ve işletmelerin yeni görüntüsüyle ilgili olarak ta esnafla toplantı düzenlendi. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda Altınkum Yalı Caddesinin nasıl olacağı, İşletmelerin yola çekme mesafeleri, işletmelerin dış görünüşü ve pergule sorunu gibi bir çok konu düzenlenen toplantıda görüşüldü. Toplantıya Belediye Başkanı Mümin Kamacı, DİTAB Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Salih Bankoğlu, Belediye Fen İşleri Müdürü Aynur Gönül ve çok sayıda Altınkum esnafı katıldı.
Altınkum sahil düzenlemesinin nasıl olacağına ilişkin olarak Didim Belediyesi İmar İşlerinde görevli Mimar Andaç Kurt tarafından esnafa slayt eşliğinde bilgiler aktarıldı ve görüşler alındı. Toplantıda esnaflara bilgiler veren Belediye Başkanı Mümin Kamacı yeni proje sonrasında Altınkum’daki eski alışkanlıkların sona ereceğini belirtti.
“PROJEYİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ.”
Kamacı esnafın bundan sonra yapacağı çalışmaları alınan kararlara göre yapacağını söylerken “Özellikle çekme mesafesindeki olan yerler yan komşuyla sıfır yapılır. Bundan yaklaşık 15 gün önce müfettiş geldi. Ön incelemeci 1,5 yıldan beri 15 tane yeri inceledi. İnceledikten sonra bizim yapmış olduğumuz sunacak olduğumuz projeyi adeta bizden yapmamızı istediler. Bunlar hep yanlış dedi. Bu proje uygulandığında o sorunda ortadan kalkıyor. Yani işin görselliği değişiyor. Sizlerle daha önce de oturup konuştuk. Bu işlerde şimdi belediye işe başladı, sizlerde bu toplantıda sonra çekme mesafelerinde düzeni sağladığınız zaman bu iş çok çabuk bitecek ve belki tahmin edilen zamandan önce de Altınkum’u size devredeceğiz. Burada belediye çalışacak ama belediye kadar da size iş düşüyor. Sizde mekanlarınızı yapılmış olan bu imalatlara göre dizayn edeceksiniz. Bizim çalışmamız komple olacak.”dedi.
Başkan Kamacı konuşmasını Kuşadası’na yaz-kış aylarında gelen turistlerden örnekler vererek sürdürürken “Kurvaziyer turizmden dolayı kışın bilen tüm esnaf dolu dolu iş yapıyor. Bizimde Didim’i bu hale getirmemiz lazım. Bunun sahası hazır arkadaşlar, biz Didim’i düzelteceğiz sizler katkı sağlayacaksınız, Kışında ya para yok çek var düşünmeyeceksiniz. Bunları da hep beraber yapacağız. Bu proje 1 yıldır çalışılan bir proje; bu proje eksik olur hatalı olur ama en azından bir niyet olarak bunu başlayalım ve Altınkum’u baştan sonra düzeltelim. Sizlerden de özel olarak buna katkı bekliyorum. Benim Altınkum’da dikili ağacım yok benim amacım Didim’de yaşayan insanların yarına güvenle bakabilmesi ve Didim’de mutlu güvenle gezebilmesidir.”dedi.
“HERKES YASAL DÜZENLEMEYE UYACAK”
Başkan Kamacı Altınkum’daki çalışmaların bir kısmının belediye tarafından bir kısmının ise ihale ile yapılacağını söylerken “Bazı yerleri yasal olarak ihaleye çıkmalıyız. İhale çıkılmayan yerleri de biz belediye olarak yapacağız. Bu işi de turistler gelmeye başlamadan bitirmeyi hedefliyoruz. Herkes bu çalışmada kurallara uyacak ve özellikle çıkmalarda pergulelerde sorunu olanlar bu sorunu çözecek yoksa yasal olarak yaptırıma belediyemiz yani ben maruz kalacağım. Bu yüzden de mahkeme kapılarında olmaktansa herkes yasal düzenlemeler neyse yapacak yoksa cezaya maruz kalacaklar. Bu anlamda herkesten duyarlılık bekliyoruz. Birbirimize destek olarak sahip çıkarak yardımlaşarak fedakarlık ederek bu çalışmayı yapacağız” dedi.

71.20120107115118.jpg