Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, son filmi Şahane Misafir'in gişe başarısını İtalya'daki ekonomik krize rağmen tatmin edici buluyor
Ferzan ÖzpetekŞahane Misafir'e olan ilginin kendisini tatmin edip etmediğinin sorulması üzerine, ''Film çıktığı zaman, ilk iki hafta çok kuvvetliydi. Her şey çok güzeldi; hatta daha önce konuşmuştuk telefonda; bazı sinemalarda alkış aldığına dair haberler geldiğinden söz etmiştim. Fakat, büyük bir kriz var. Dedim ki bu film benim öteki filmlerim gibi üst seviyede değil. Örneğin, Serseri Mayınlar acayip bir şey yapmıştı'' dedi.
 
İtalya ve Avrupa'yı etkisi altına alan mali borç krizinin sinemaya da yansıdığını ifade eden Özpetek, ''Fakat benden sonra çıkan bütün filmler, izlenme oranı bakımından Şahane Misafir'in seviyesine ulaşamadı. Böyle bir durum da var'' dedi.
 
ÖDÜLDEN ÖDÜLE
İtalya'da geçen Mart ayında gösterime giren ve Mayıs ayından bu yana ödül kovalayan Şahane Misafir, katıldığı ilk ödül töreni olan İtalyan Oscarları olarak anılan David di Donatello'dan ödül alamamıştı.
 
Haziran ayı başında İtalyan sinema dergisi CIAK'ın ödüllerinde, en iyi yönetmen ve en iyi aktör ödüllerini kazanmaya başaran Özpetek'in Şahane Misafir'i, ay sonunda 9 dalda aday olduğu İtalya'nın prestijli Nastri d'Argento ödüllerinde, İtalyan yönetmen Marco Tullio Giordana'nın "Romanzo di Una Strage (Bir Katliamın Romanı)" filmi ile çekişecek.
 
Şahane Misafir, Temmuz ayı başında da Roma'da Yabancı Gazeteciler Birliği'nin verdiği Globo D'Oro ödüllerinde, en iyi yönetmen, en iyi aktör, en iyi müzik ve en iyi görüntü yönetmeni dallarında ödül almak için mücadele edecek.
9. filminin çeşitli ödüllere aday olmasıyla ilgili soru üzerine Özpetek, ''Bunlar güzel, çok hoş şeyler. Nastri d'Argento ay sonunda belli olacak. Filmin ne kadar etkilediği şimdi şimdi bu ödüllerle çıkıyor. Aday olmak bir başarı. Çünkü bir sürü film arasından bir seçim yapılıyor. Bu da hoşuma gidiyor'' dedi.