Konuyla ilgili, Yenipazar ve Kuşadası"na Yaylaköy"e giden Basın-Yayın Halkla İlişkiler ve Gençlik Spor Komisyonu"nun sunduğu raporlar sonucunda yapılan oylamada sahaların 2011 yılı bütçe programına alınması kabul edildi.
Konuyla ilgili olarak hazırlanan Basın-Yayın Halkla İlişkiler ve Gençlik Spor Komisyonu raporu hakkında bilgiler veren Komisyon Başkanı Orhan Ateş, her iki sahanın zeminlerinin düzenlenmesi gerektiği söyledi. Yenipazar sahasının ise sentetik çime dönüştürülmesinin uygun görüldüğünü kaydeden Ateş, “Yenipazar"daki sahanın zeminin düzenlenip, sentetik çim yapılmalıdır. Böylece bölgedeki gençlerimiz daha çok heveslenecek, futbol kalitesi yükselecek ve sporcu sayısı artacaktır. Gençler de kötü alışkanlıklardan uzaklaşmış olacaktır” dedi.
Komisyon olarak Kuşadası"na bağlı Yaylaköy"deki sahada incelemelerde bulunduklarını anımsatan Ateş, “Yaylaköy sahasında yapılan incelemede alanın normal saha haline gelmesinin çok uygun olduğu, zeminin düzenlenip, normal saha ölçüleriyle etrafının tel örgüyle çevrilmesi durumunda sadece Yaylaköy"e değil çevre köylere de hizmet vereceği, bir çok etkinliklerin rahatlıkla yapılacağı komisyonumuzca ortak görüş olarak kabul edilmiştir” diye konuştu.