10 gündür Milli Takım’dan gelen rapor sonucunda tedavisi sürdürülen futbolcuya önce göğüs bölgesinde kas yırtılması teşhisi konuldu. Hatta sarı lacivertlilerin kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık da oyuncuya bu doğrultuda iğneler yaptı.
 
Kırığı tesadüfen öğrendiler
 
Gönül’ün ağrıları dindirilerek Gaziantep maçında sahaya çıkması planlanıyordu. Ancak kaburgası kırık olan Gökhan, sahaya çıkıp ciğerlerine bir batma ve kanama olması durumunda sahada ölüm riski ile karşı karşıya kalacaktı. Doktor Karanlık, önceki gün tesadüfen gerçeği öğrendi. Futbolcunun, “Göğsümde bir batma var” demesiyle durum ortaya çıktı ve çok büyük bir riskin önüne geçilmiş oldu.
 
Cengiz Dinç söylememiş
 
Fenerbahçe Sağlık Heyeti, bu durumun çok büyük bir sorumsuzluk olduğunu öne sürerek Gökhan’ın ölüm riskinden şans eseri kurtulduğunu kaydetti. Sarı lacivertli kulüp, dün de resmi sitesi aracılığıyla bu durumdan Milli Takım doktorlarını sorumlu tutan bir açıklama yapmıştı.
Sarı lacivertliler ayrıca, Milli Takım doktoru Cengiz Dinç ile yapılan telefon konuşmalarını da Aykut Kocaman’a dinlettiler. Dinç’in telefon görüşmesinde Gökhan’ın kabugasında kırık olduğunu söylememesi Kocaman’ı da çok kızdırdı.
 
F.Bahçe bizden bilgi istemedi
 
FUTBOL Federasyonu, Fenerbahçe’nin Gökhan Gönül’ün sakatlığı ile ilgili Milli Takım’ın sağlık ekibini suçlaması üzerine bir açıklama yaptı. Gökhan’a 10. kaburga çevresinde yumuşak dokuda ödem ve ezilme bununla birlikte “Kemik içinde darbeye bağlı ödem” tanısı konulduğu hatırlatılan açıklamada, “Milli oyuncunun filmleri ve tetkikleri kulübün sağlık ekibine oyuncu ile birlikte gönderilmiş olmasına rağmen, geçen 12 günlük süre zarfında Fenerbahçe Kulübü sağlık ekibinden tarafımıza bilgi alışverişi ile ilgili herhangi bir talepte de bulunulmamıştır” denildi.