CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, engellilerin normal vatandaşlar gibi yaşamlarını sürdürebilmeleri için özellikle sağlık ve iş konusunda acil önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekerek onların sorunlarını daha fazla gündeme getireceğini söyledi.

Ülkemizde özellikle sağlık ve istihdam konularında önemli sorunlar yaşayan engellilerin bu sorunlarıyla sürekli ilgilenen ve onlara her konuda destek olmaya çalışan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, engelli vatandaşların bu konularda hala sorunların çözümlenmediğini ve giderek arttığını gündeme getirdi.

Sağlıktaki çöküş engelliyi de vurdu

AKP hükümetinin çok övündüğü sağlık sistemindeki çöküşün engellileri de fazlasıyla etkilediğini kaydeden Güven, “Engelli bir vatandaşımızdan gelen şikayet durumu özetler nitelikte. Çocuk felci sonucu sağ ayağında yürüme cihazıyla yaşamak zorunda olan vatandaşımıza her iki yılda bir değiştirmek zorunda olduğu cihaz için yüklüce bir katkı payı ödetiliyor. Babasından bağlanan maaşla ancak hastane giderlerini karşılayabilen bu vatandaşımız devletin kendisini neden çaresiz bıraktığını sorguluyor. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza verilen engelli kartlarının da hiçbir önceliği ve özelliğinin olmadığını görüyoruz. Bu konuda da sayısız şikayet alıyoruz. Hastanelere sıra kapmak için sabahın erken saatinde gitmek zorunda kalan ve acil durumlarda dahi özel hastanelere gitmeleri engellenen engelli vatandaşlarımız, AKP hükümetinin söz verdiği 20 bin engelli istihdamı konusunda da hesap soruyor” dedi.