Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Aday Adayı Uzman Doktor İlkkan Çalaşyer, Söke MHP İlçe Binasında düzenlediği basın toplantısında Ak sağlık Politikalarını eleştirdi.. Basın toplantısında İlkkan Çalaşyer Sökeli partilileri ile bir araya gelirken, Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu da milletvekili aday adayı Çalaşyer"i yalnız bırakmadı.
2005-2007 yılları arasında Aydın SSK Bölge Hastanesi Başhekimlik görevi yapan Uzm. Dr. İlkkan Çalaşyer, Aydın ve Söke"nin sorun ve sıkıntılarını iyi bildiğini belirterek; “Ülkemin geleceğinden endişe duyduğum için gönül verdiğim MHP"de siyasete girdim ve aday oldum” dedi.
Sağlık çalışanları sendikaları, Aile hekimliği, Poliklinik Hizmetleri, hastanelerde malzeme ihaleleri ve hekimlerde uygulanan performans yasası ile ilgili eleştiriler yapan MHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. İlkkan Çalaşyer; Ak Parti"nin sağlık alanında her şeyi tozpembe gösterme çabası içinde olduğunu ve göz boyadığını ifade etti. Aile Hekimlikleri uygulaması ile sağlık ocaklarının koruyucu hekimlik görevlerinin sona erdirildiğini, sağlık ocağı binalarının atıl duruma düşürüldüğünü ifade eden MHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. İlkkan Çalaşyer; “Sağlık ocakları Türkiye"nin gerçeğiydi ve büyük yatırımlar yapılmıştı. Bugün Aile Hekimliği adı altında doktorlar 3 bin-3 bin 500 hastaya bakma durumunda bırakıldı. Alt yapısı tam oluşmayan Aile Hekimliği uygulamasında hekimler reçete yazamaz hale getirildi. Aile Hekimlikleri ile koruyucu hekimlik hizmetlerinden çok poliklinik hizmetleri verilmekte. Sevk zincirleri hala kurulamadı” dedi.

Hastane polikliniklerinde hastalardan 8 lira alınmasıyla acil servislerden hasta girişlerinin arttığına dikkat çeken Uzm. Dr. İlkkan Çalaşyer, Aydın"da ortalama 300 hastaya bakan Acil Servislerde hasta sayısının bin, bin 200 rakamlarını bulduğunu söyledi. Bu durumun Acil Servislerde görev yapan 3-4 doktoru ortalama 300-400 hastaya bakma zorunluluğu ile karşı karşıya bıraktığını ifade eden Uzm. Dr. İlkkan Çalaşyer, polikliniklerde de durumun farklı olmadığını söyledi. Polikliniklerde hasta yoğunluğu nedeni ile hasta bakım sürelerinin çok kısa olduğunu belirten Çalaşyer, evde bakım hizmeti uygulamasına da eleştiriler getirdi. Evde bakım hizmeti alan hastaların uzman denetiminde olması gereken hastalar olduğunu belirten Uzm. Dr. İlkkan Çalaşyer; “Evde Bakım Hizmeti uygulamasında uzman gözetiminde olan hastalara pratisyen hekim arkadaşlarımız gönderiliyor. Evinde sağlık hizmetini tam anlamıyla aldığını sanan vatandaşımız tamamen göstermelik olan bu uygulama ile kandırılıyor” dedi.
Hastanelerde malzeme alım ihalelerinde en ucuzun dolayısıyla kalitesiz sağlık üzünlerinin tercih edildiğini belirten MHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. İlkkan Çalaşyer; “Sağlıkta ucuzluk olmaz, kalite olur. Bu durum vatandaşın sağlığı ile oynamaktır” dedi.
Gazetecilerin Milliyetçi Hareket Partisinden niçin Milletvekili aday adayı oldunuz sorusuna açık ve net bir cevap veren Dr. İlkkan Çalaşyer; “Türkiye"nin geleceğini düşündüğüm için aday adayı oldum. Benim üç tane kızım var. Bana yarın büyüdükleri zaman bu ülke için ne yaptın diye sorduklarında bende onlara elimi değil kendimi taşın altına soktum diyebildiğim zaman huzurlu olurum” diyerek sözlerine son verdi.