Küçükçekmece'de ‘Dünya Kalp Günü’ etkinlikleri kapsamında 3. geleneksel "Yüreğinize Sağlık" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Küçükçekmece Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından organize edilen yürüyüş Halkalı Meydanı'ndan başladı. Yürüyüşe, AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, başkan yardımcıları, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali İhsan Bakır ve çok sayıda Küçükçekmeceli katıldı.

SIHHAT VARSA, HAYAT VARDIR

Yüzlerce kişinin kalp sağlığına dikkat çekmek için katıldığı yürüyüş, Halkalı Meydanı'ndan başlayarak, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sona erdi. Yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaşa şemsiye ve kalp sağlığını temsilen elma dağıtıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, insan sağlığının önemine dikkat çekti. Yeniay, "Sıhhat varsa, hayat vardır. Öncelikle herkese sağlıklı yarınlar diliyorum. Küçükçekmece İlçesi'nde sağlık altyapısı gün geçtikçe güçleniyor. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle de sağlık altyapımız daha da güçlendi. Yarınlarda Küçükçekmece, tam anlamıyla bir sağlık merkezi haline gelecek."diye konuştu.

İLK SIRADA ÖLÜM NEDENİ, KALP VE DAMAR HASTALIKLARI

Ülkemizde kalp ve damar hastalıklarının ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Milletvekili Prof.Dr. Pelin Gündeş Bakır ise, "Dünyada her yıl 17.3 milyon insan sadece kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybediyor. Türkiye'de 200 binin üzerinde ölüm rakamı var. Bu rakamlar hastalığın ciddiyetini ortaya koyuyor. Bu yüzden kalp ve damar sağlığımıza dikkat etmeliyiz" dedi. Bakır, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bilimsel çalışmaların da yapıldığı son derece başarılı bir tıp merkezi olduğunu da ifade etti.

2012'DE OBEZİTE İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Sağlık açısından obeziteye dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Biz bu yürüyüşle; harekete geçmenin, aktivitede bulunmanın, doğru beslenmenin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Bu yürüyüşten alacağımız mesaj yediklerimize dikkat edelim, hareket edelim, vücut sağlığımıza dikkat çekelim. Bu yıl tütünle mücadele konusunda büyük aşamalar kaydettik. Sağlık Müdürlüğü olarak, 2012'de obeziteyle mücadele üzerinde çalışmalar yapacağız. İnsan hem beden hem ruh sağlığı açısından yaradanın vermiş olduğu ilhamla hareket eder ve iyi beslenirse gelecek açısından da sağlıklı nesiller yetişir." diye konuştu.

AVRUPA YAKASI'NDA İLK VE TEK

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr İhsan Bakır ise, hastanenin en son teknolojiyle hizmet verdiğine dikkat çekerek, "Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye'de ölüm nedenleri arasında ilk sırada kalp ve damar hastalıkları olduğunu açıkladı. Kalp ve damar hastalıklarının nedenlerine yönelik tütün ve obezite ile ilgili koruyucu hekimlik çalışmaları Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülmektedir. Hastanemiz, Avrupa Yakası'nda kamuya ait tek kalp hastanesidir. Özellikle Trakya bölgesine en son teknolojik cihazlarla hizmet vermektedir."dedi. Bakır ayrıca, Somali'ye yardım kampanyası kapsamında Somalili 20'ye yakın çocuğun tedavilerini üstlendiklerini dile getirdi.

SOMALİLİ HASTALAR ZİYARET EDİLDİ

Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından Sudan'a gönderilen Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık ekibine protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Etkinliğin sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Somalili çocuk hastaları ziyaret etti. Yeniay, hasta çocuklara ve ailelerine karanfil hediye etti.