Tiyatro oyuncusu Ebe Sibel Yıldız, tiyatro oyununda ilköğretim çağı çocuklarına beslenme alışkanlıkları ve sağlık mesajlarının verildiğini söyledi. Oyunun daha etkin bir öğrenim ortamı oluşturması, olumlu davranış değişikliklerine açması için hazırladıklarını ve Sağlık Bakanlığının talebi ve oluru ile sahnelediklerini belirten Yıldız, ekim ayında Türkiye turuna çıkacaklarını vurguladı. 
     Tiyatro ekibinde Kuşadası Sağlık Gurup Başkanlığı'nda görev yapan bir memur, bir şoför, bir hemşire, beş ebe ve bir gönüllü vatandaşın bulunduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi: 
     ''Aydın geneli ve bazı illerde oyunumuzu 2010 yılında 25 defa sahneledik, 4 bin 260 öğrenci izledi. 2011 yılında 29 defa sahneledik ve 5 bin 13 öğrenciye ulaştık. Vitamin Abla Mikroplara Karşı oyunu içinde sağlıklı ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, obezite, kişisel hijyen konuları işlenmektedir. Diğer oyunumuz olan Ballı Emzik'te ise koruyucu sağlık hizmetleri, aşılama, yenidoğan bebekle ilgili yapılan yanlışlar ve doğrular, anne sütü, üreme sağlığı, obezite, osteoporoz, evde bakım hizmetleri, sigara, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, kuduz, talasemi, akraba evliliği konuları işlenmekte.'' 
     Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hilmi Tırpancı ise sağlık personelinin hazırladığı ve sahnelediği oyunun Sağlık Bakanlığı tarafından desteklendiğini söyledi. 
     Sağlık Bakanlığının talebi doğrultusunda tiyatro oyunlarının video çekimlerinin yapıldığını belirten Tırpancı, ''Ülkemizin tüm bölgelerine bu oyunlara ulaşabilmesi için DVD formatına aktarılarak çoğaltılacaktır. Yurdumuzun en ücra köşelerine bile bu şekilde ulaşabilecek ve çocukları, yetişkinleri yani kısaca tüm yaş grubunu eğitmekte kullanılacak bir materyal hazırlayan Sağlık Müdürlüğü, Türkiye'de bu alanda ilk defa böyle bir faaliyet göstermiş ve büyük beğeni toplamıştır. Eğitici nitelikteki bu video çekimleri Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri, resmi ve özel hastaneler, okullar, üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşlar tarafından çoğaltılıp izletilecektir'' dedi.