Sağlık çalışanlarına ek ödeme garantisi sağlayan aylık mahsuplaşmanın yer aldığı Torba Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Sağlık Bakanlığı 81 ile uygulama emri gönderdi.

Sağlık çalışanlarına ek ödeme garantisi sağlayan aylık mahsuplaşmanın yer aldığı Torba Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Sağlık Bakanlığı 81 ile uygulama emri gönderdi. Bakanlığın genelgesiyle, memur ve 4-B"li sağlık hizmetleri sınıfındaki personele 420 TL, genel idari hizmetler sınıfındaki personele 380 TL, yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına 370 TL ek ödeme garantisi geliyor. Vekil ebe-hemşireler ile 4/B kapsamındaki idari personel ve Kızılay"dan Sağlık Bakanlığı"na devredilen personele de döner sermaye hakkı tanındı.

SAĞLIK-SEN"DEN AÇIKLAMA GELDİ

4924"lüler ve vekil-ebe hemşireler için Danıştay"a dava açıldı. 4924 kapsamındaki yaklaşık 15 bin personel ile yaklaşık 5 bin vekil ebe ve hemşire ise 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname"de adı geçmiyor diyerek aylık mahsuplaşma kapsamı dışında bırakıldı. Aylık mahsuplaşma uygulamasını toplu görüşmelerde mutabakata aldıran Sağlık-Sen, Bakanlık genelgesinde 4924"lüleri ve vekil ebe-hemşireleri kapsam dışı bırakan gerekçenin iptali için konuyu yargıya taşıdı. Danıştay"a açılan davanın gerekçesinde, "Torba Kanundaki düzenlemeye göre, döner sermaye hakkı bulunan tüm personelin aylık mahsuplaşmadan yararlanabileceği hüküm altına alınmıştır. Yasada 4924"lü sözleşmeli personel ve vekil ebe-hemşirelerin 375 Sayılı KHK kapsamında olması gerektiğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır" denildi.

AYRIMCILIK OLUR

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, aylık mahsuplaşmanın tüm sağlık çalışanlarının hakkı olduğunu belirterek, "Maliye"nin görüşü üzerine Bakanlığın yayınladığı genelgenin ilgili hükümlerinin iptali için dava açılmıştır. Personel arasında ayrımcılık anlamına gelen bu düzenlemeyi doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

yeniakit