Türk Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, yarın yapılacak eylem kapsamında sağlık çalışanlarının taleplerini zincirlerle Sağlık Bakanlığının bahçe demirlerine asacağı; eylemin Türkiye genelinde sendika şubeleri tarafından da yapılacağı belirtildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının birçok sorunla karşı karşıya bulunduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

''14 Mart Tıp Bayramı'na sağlık çalışanları sorunlarla giriyor. Sağlık çalışanlarının kutlama yapması gereken bir bayram gününde taleplerini kamuoyuna duyurmak, yetkililere iletmek için zincirlerle Bakanlık bahçe demirlerine asacaklar. Doktorundan hemşiresine, ebesinden, sağlık teknisyenine, memurundan hizmetlisine kadar sağlık kurumlarında hizmet veren tüm çalışanların sorunlarına dikkati çekmek için bu eylemi gerçekleştireceğiz. Tüm Türkiye'de şubelerimiz eylemler yaparak talepleri dile getirecek.''

Sağlık çalışanlarının en büyük mağduriyetinin, döner sermaye sistemindeki sıkıntılar olduğunu ifade eden Kahveci, şöyle devam etti:

''Performansa dayalı döner sermaye sistemi tüm sağlık çalışanlarını mağdur ve huzursuz eden bir sistem. Kamuda hiçbir kurumda ek ödemelerden vergi kesilmezken, sağlık çalışanlarının döner sermayelerinden vergi kesintisi yapılıyor. Kalite yönetimi denetlemeleri ile döner sermaye sistemi bir cezalandırma aracına bile dönüştü. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle çalışanlar geçim sıkıntısına düşecekleri korkusuyla emekli bile olamıyor. Bu sorunların çözülmesini isteyen taleplerimizi, sağlıkta şiddetin sonlanması, yabancı doktor istihdamının yapılmaması gibi taleplerimizi bakanlık demirlerine zincirleyeceğiz.''