Profesyonel cilt bakımı nedir?

Cildimiz en değerli organımızdır. Fakat çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman geçtikçe cildimiz eski elastikiyetini kaybeder. Mevsimlere bağlı geçiş dönemleri, hormonal dengesizlik, sağlıksız yaşam biçimi ve kötü beslenme bu nedenlerden bazılarıdır. Cildimiz bu faktörlere bağlı olarak eskiye oranla nem dengesini koruyamaz ve gün geçtikçe yitirir. Bu durum ise oldukça rahatsızlık verici bir durumdur ve çoğu kişi bu durumdan şikayetçidir. Profesyonel cilt bakımı ile bu sorunlara çare bulmak mümkün.

Yaş arttıkça cildimizde birtakım deformasyonlar ortaya çıkar ve buna bağlı olarak kırışıklıklar da artar. Yaş geçtikçe cildimizde belli başlı problemler baş göstermeye başlar. Ölü hücreler artar, buna bağlı olarak cilt eski sağlıklı görüntüsünü kaybeder. Bu gibi sorunlar için profesyonel cilt bakımı yöntemine başvurmak gerekir.

Profesyonel cilt bakımı ile ciltte yer alan deformasyonlar ve hasarlar gittikçe azalarak yok olur. Cilt eski elastikiyetini ve nem düzeyini geri kazanır. Buna bağlı olarak ise daha sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü ortaya çıkar.

Profesyonel cilt bakımı uygulaması nasıl yapılır?

Cilt düzenli aralıklar ile sık sık bakım ister. Çoğu kişi cildinize evde bakım yapmayı tercih etse de bazı durumlarda bu yeterli olmamaktadır. Kişi her zaman istediğini sonucu elde edemez. İşte bu noktada profesyonel cilt bakımı yöntemleri devreye girer.

Profesyonel cilt bakımı uygulamalarında kişinin cilt tipine uygun olacak şekilde özel programlar hazırlanır. Kapsamlı analiz yapılması sonucunda ise kişinin cildinde yer alan deformasyonlar tek tek tespit edilir. Analizden sonra ise uygun profesyonel cilt bakımı yöntemine karar verilerek işlem başlatılır. Öncesinde cilt ozon buharı tekniğiyle güzelce temizlenerek yumuşacık bir cilt yapısı oluşturulması sağlanır. Bu teknik ile kirden kapanmış olan gözenekler açılır ve derinlemesine temizlenir. Vücudumuzda doğal olarak bulunan haylüranik asit ve benzer etken maddeler cilde enjekte edilir ve böylece cildin kolajen üretimi yeniden canlandırılarak cildin eski haline getirilmesi amaçlanır.

Profesyonel cilt bakımı mutlaka alanında uzman tecrübeli dermatologlar gözetiminde uygun hijyenik koşulların sağlandığı bir klinikte yapılmalıdır. Profesyonel cilt bakımı uygulamalarında cildin ihtiyaç duyduğu çeşitli maske ve peeling ürünleri kullanılır. Bu maske ve peelinglerin yapısında cildin gereksinim duyduğu birtakım mineral ve vitaminler de bulunur.

Profesyonel cilt bakımı uygulaması için en doğru aday kimlerdir?

Profesyonel cilt bakımı uygulaması kişiye özel hazırlanır. Bu doğrultuda ise en etkin sonucun alınması beklenir. Alanında uzman profesyonel eller tarafından yapılan bakım uygulamaları ile ciltteki deformasyonlar giderilmeye çalışılır. Profesyonel cilt bakımı kadın erkek fark etmeksizin her iki cinse de sıkça uygulanan bir tedavidir. Cildinde birtakım hasarlar bulunan ve hem estetik hem de sağlıksal açıdan problem teşkil eden kişilerin bu bakımı yaptırması uygundur. Profesyonel cilt bakımı uygulamalarına erken başlamak ileride sonuçların etkinliğini artıracaktır. Devamlı düzenli aralıklarla yapılan profesyonel cilt bakımı uygulaması cildin canlılığını korumasına yardımcı olacaktır.

Profesyonel cilt bakımı uygulamasının faydaları nelerdir?

Cildimize her yaşta bakmamız ve bakımına özen göstermemiz gerekir. Bu durum hem sağlık açısından hem de estetik açıdan son derece önem teşkil etmektedir. İnsan cildi yapısı nedeniyle oldukça hassastır. Profesyonel cilt bakımı uygulamaları sayesinde kişinin daha sağlıklı bir cilde kavuşması mümkündür. Ciltteki deformasyonların giderilmesi ve hasarların çözüme kavuşturulması için profesyonel cilt bakımı yaptırmak çok önemlidir. Profesyonel cilt bakımı uygulamasını faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Cildi ölü hücrelerden temizler ve ciltteki kolajen üretimini uyararak daha canlı bir cilde kavuşmayı sağlar.
  • Cildi kir ve yağlardan temizleyerek toksin maddeleri arındırır.
  • Ciltteki tıkalı gözeneklerin temizlenmesini sağlar.
  • Cildin nem düzeyini dengeler.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.

Profesyonel cilt bakımı uygulaması öncesinde bilinmesi gereken noktalar nelerdir?

Profesyonel cilt bakımı uygulatmak isteyen kişiler öncelikle olarak bu uygulama hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmalıdır. Bu noktada da bu uygulamayı yapan uzman dermatolog ve doktorlardan destek almaları önemlidir. Kişi cilt yapısını iyi tanımalı, ayrıca işlem öncesi doktor tarafından kapsamlı bir cilt muayenesi uygulanmalıdır. Buna uygun olarak en doğru profesyonel cilt bakımı yöntemi belirlenmelidir. Ayrıca kişinin uygulama esnasında uygulanacak birtakım maddelere alerjisi olup olmadığının da tespit edilmesi gerekir.

Profesyonel cilt bakımı sonrasında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Profesyonel cilt bakımı sonrasında da dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar bulunur. İşlemin kalıcılığını sürdürebilmesi ve etkinliğini devam ettirmesi için doktorun önerisine sunduğu uygulamaları yapması gereklidir. Doktorun tavsiye ettiği uygun kremler ve losyonlar işlem sonrasında kullanılmaya devam edilmelidir. Sabah ve akşamları cilt düzenli olarak temizlenmelidir. Özellikle dışarı çıkarken etkili güneş koruyucu kremler sürülmelidir. Profesyonel cilt bakımı sonrasında ilk gün cilde kozmetik ürün uygulanmamalı ve işlemi olumsuz etkileyecek ortamlardan kaçınılmalıdır.

Profesyonel cilt bakımı niçin gereklidir?

Cildimize gereken özeni göstermez ve düzenli olarak bakım yapmazsak cildimizdeki ölü hücrelerde artış meydana gelir. Bu durum da cildin daha kötü ve sağlıksız görünmesine neden olur. Ekstra olarak ciltte akne oluşumunda ve siyah nokta oluşumunda da artışlar meydana gelir. Buna bağlı olarak da cilt oldukça sağlıksız ve pürüzsüz görünür. Bu gibi sorunların giderilmesi için düzenli olarak profesyonel cilt bakımı yaptırmak gerekir.

Profesyonel cilt bakımı fiyatları ne kadar?

Profesyonel cilt bakımı düzenli aralıklar ile uygulandığında ciltteki olumlu değişmeler kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle özellikle erken yaşlarda başlanan profesyonel cilt bakımı uygulamalarında daha sonraki dönemlerde kişi oldukça rahat etmektedir. Profesyonel cilt bakımı ile cilt daha sağlıklı görünür. Kolajen üretimi artar ve buna bağlı olarak cildin solgun görünümü ortadan kaybolur.

Profesyonel cilt bakımı hizmetlerinde fiyatlandırma değişiklik gösterir. Hangi bakımın yapılacağı fiyatlandırmayı etkileyen etmenler arasındadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak profesyonel cilt bakımı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique