İZMORP Sözcüsü Uzman Ortodondist Fırat Koç, İzmirli ortodonti uzmanları olarak "Her işin bir uzmanı var" sloganıyla yaklaşık 3 sene önce yola çıktıklarını, kurdukları platform aracılığıyla belirli periyotlarla toplanıp güncel bilimsel bilgileri paylaştıklarını anlattı.

'2-3 GÜNDE EĞİTİMİNİ ALMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Karşılaştıkları zor vakaları birbirleriyle paylaşıp tedavi seçenekleri ürettiklerini anlatan Koç, "İzmir'de işin uzmanından tedavi görme şansını yakalayan ortodonti hastalarımızın doktorları olarak tam bir birliktelik içindeyiz. Tabii ki biz bu mesleği yaparken bazı zorluklar yaşıyoruz. Ortodonti uzmanı olmayan kişiler tarafından yanlış tedavi uygulanmış birçok hasta bizden yardım istiyor. Türkiye'nin bazı illerinde olduğu gibi İzmir'de de ortodonti konusunda kurslar düzenleniyor. Bu kurslar 2-3 günlük de olabiliyor, birkaç hafta da olabiliyor. Bizim 4 yılda aldığımız ortodonti eğitimini 2-3 günde veya 2-3 haftada almak mümkün değil. Bu da hastalar için sağlıksız bir tedavi ortamı oluşturuyor" dedi.

'YAKLAŞIK 2 YIL SÜRÜYOR'

Uzman Ortodondist Evrim Karadağ ise ortodontinin uzun soluklu bir tedavi yöntemi olduğunu aktardı. Karadağ, "Tedavi planlaması ve uygulaması yaklaşık 2 yıl sürüyor ve bunun ardından takip süreci de bulunuyor. Bu süreci, diş hekimliği temel eğitimi almış bir hekim tarafından yürütülmesi mümkün değil. Bu nedenle ortodontik tedavinin, kısa süreli ortodonti kursu almış bir diş hekiminin yapması imkansız" diye konuştu.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)