Aile Hekimliği Çalışanları, “Ceza yönetmeliğini kabul etmeyeceğiz, mücadelede kararlıyız” derken; Aile Hekimleri Derneği (AHEF) ise “Gönlümüz kırık, haklarımız ve verilmeyen itibarımız için sahada eylemdeyiz” açıklaması yaptı. 
Aile Hekimliği Çalışanları Derneği Aydın İl Temsilcisi Taner Balbay, Sağlık Bakanlığı’nın 12 Ağustos tarihinde yayımladığı yönerge ile kronik hastalık izlemi ile ilgili hakediş kaybını geçici süreyle önlediği anımsatılarak “Sayın Sağlık Bakanımız maalesef bizi yine anlamamıştır. Kronik hasta izlemi ortalama 3 bin 500 kayıtlı kişi varken yapılması imkânsızdır. 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği bir an önce yürürlükten kaldırılmalıdır” denildi. Açıklamada, bugün aile hekimlerinin iş bırakacağı anımsatılarak “Hak edişlerimiz kimsenin keyfiyetinde olmamalıdır. Ödeme sözleşme yönetmeliği tamamen bireylerin iki dudakları arasında olacak cezalandırma yönetmeliğidir” ifadeleri kullanıldı. Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi istenen açıklamada, “Aile hekimliği uygulamasının sürdürülmesini sağlamak için; 16 Ağustos Pazartesi günü iş bırakıyoruz. Aile hekimliği uygulamasına inanıyor, uygulamanın halkın ve çalışanların yararına olacak her türlü planlama ve çalışmanın içerisinde olacağımızı aksi durumlarda ise mücadele kararlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.
16 VE 27 AĞUSTOS’TA İŞ BIRAKACAKLAR
Balbay son olarak “Gönlümüz kırık, haklarımız ve verilmeyen itibarımız için sahada eylemdeyiz. 16 ve 27 Ağustos 2021 tarihlerinde tarihinde iş bırakıyoruz! Halkımıza duyurulur. Değişiklik olmazsa gerekli isinler alınırsa şayet Ankara’da da eylem yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.