Açıldığı günden beri kısıtlı imkânlara rağmen uzman hekimler tarafından her türlü hizmetin verildiği fakat fiziksel yetersizlikler nedeniyle bazı cihazların alınamadığı Adnan Manderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, yeni binasıyla sadece yatak sayısını değil teknolojik donanımını da yeniledi.
Yeni binasında son teknolojiyle daha fazla kişiye hizmet verecek olan ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelecek hasta sayısındaki artışla bölge hastanesi olma potansiyeline sahip olabilecek düzeye ulaştı. İzmir"deki havalimanının Aydın"a 45 dakikalık mesafede olması nedeniyle yurtdışından ya da şehir dışından gelecek hastalara rahatlıkla hizmet verebilecek olan ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, sigorta şirketleri ve sağlık taşımacılığı şirketleriyle gerekli anlaşmalar sağlanırsa sağlık turizmi alanında da hizmet verebilecek. Kendine ait bir helikopter pisti olan hastane, acil hasta kabulü ya da hasta nakli konusunda da bölgeye hizmet verebilecek. Böylece Aydın, Türkiye"de son yıllarda önemi gittikçe artan sağlık turizmi pastasından pay alabilecek.

ORGAN NAKİL AMELİYATLARI BAŞLIYOR
Son sistemle donatılan ve enfeksiyon güvenlik koşulları en üst düzeyde sağlanmış ameliyathaneleriyle organ nakil ameliyatları için uygun hale gelen ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, ilk etapta kemik iliği nakil sayısını artırıp ülke ağına dahil olmayı hedefliyor.
Konuyla ilgili bilgiler veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sabri Barutca, sonraki aşamada organ nakil ameliyatları yapılmaya başlanacağını belirterek, “Üniversite hastanemiz yakın gelecekte kurulacak hipervarik oksijen sistemi ile vurgun yiyen hastaların tedavisine başlamayı da hedefliyor. Yapılması düşünülen diğer iki yenilik yanık birimi ve radyasyon onkolojisi kurulması. Maliyetini kurtarması açısından 500 bin nüfuslu illerde kurulması uygun olan radyasyon onkolojisinin Aydın"a kazandırılması için çalışıyoruz. Bu sağlık hizmetlerinin yanı sıra her branşın bir dal hastanesine dönüştürülmesini de hedefliyoruz” dedi.
Yurtdışı kredileriyle ikinci bir hastane yapımını da gündeme alan hastane yönetimi, tüm binalar bittikten ve tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başladıktan sonra, en geç 5 yıl içerisinde yeni bir hastane yapmayı hedefliyor. Böylece mevcut hastane binasında çoğunlukla cerrahi branşlar alanında hizmet verilirken, yapılması düşünülen yeni hastanede dahili branşlarda hizmet verilecek. iha