Şube Başkanı A. Baki Karaer, başkanlığında gerçekleştirilen divan toplantısında, birçok kesim tarafından eleştirilen torba yasa ile çalışanlar adına yeni kazanımlar olduğu belirtildi. Şube Başkanı Karaer, “Sendikamızın yoğun çabalarıyla torba yasaya ilave edilen 657 sayılı kanundaki değişiklikle çalışanlar adına yeni kazanımlar almıştır” dedi.
Toplantıya Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçe temsilcileri, işyeri temsilcileri, kadın kolları ve sendika üyeleri katıldı.
Aynı zamanda divan başkanı olan Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, açıklamasında sendikanın çalışmalarından söz ederek “Sendikamız, özelde sağlık çalışanlarının, genelde ülke sorunlarıyla birebir ilgilenmektedir. Sendikal vizyonu genişleterek çalışanların hakkını koruma mücadelesi veriyoruz. 12 Eylül Referandumuyla toplu sözleşme hakkı elde ettik. Bundan böyle yapılacak toplu görüşme, imzalanan, mutabakat altına alınan kararlar artık hemen çalışma hayatımıza yansıyacak. Bu yüzden Türkiye"de ve Aydın"da yetkili ve etkili sendika olan Sağlık-Sen"in 15 Mayıs hedefleri daha da büyümekte, çalışanların sosyal ve maddi anlamda kazanımlarını artırmaktadır. Sendikamızın yoğun çabalarıyla torba yasaya ilave edilen 657 sayılı kanundaki değişiklikle çalışanlar adına yeni kazanımlar almıştır. Bunlar; İl dışına çıkış yasağının ve yasaklanmış yayın bulundurulması yasağının kaldırılması, Disiplin cezalarına itirazın düzenlenmesi; Hamile memurların ve özürlülerin çalışma şartlarının düzenlenmesi; Babalık izni, özür izni, refakat izni, evlilik ve ölüm izninin yeniden düzenlenmesi; Sendika üyesi memura 3 ayda bir 45 TL Toplu Sözleşme primi verilmesi; Sözleşmeli personele aile yardımı ödeneği verilmesi; Emekli yolluğunun 500 TL"den 750 TL"ye çıkartılması ve sicil sisteminin kaldırılmasıdır” dedi.