Geçtiğimiz günlerde Aydın Valiliği Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Yenikent Sağlık Ocağı yapım işini alan yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı.
Yenikent Camisi yanında bulunan ve Söke Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan arazide Sağlık Ocağı Hizmet binası yapımı başlarken; temel tesviye betonu atıldı. Hizmet binasının yüklenici firma tarafından en geç 180 günde tamamlanarak teslim edileceği belirtildi.
Uzun süredir mahallesine Sağlık Ocağı binası kazandırmak için yoğun çaba gösteren Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici; artık uykularının kaçmayacağını söyledi. Sağlık Ocağı"nın yapımı için aylardır kurumlar arasında adeta mekik dokuduğunu ifade eden Muhtar Mehmet Dikici; “Mahalle olarak sonunda sağlık ocağımıza kavuşuyoruz. İhalesi yapılan sağlık ocağının yüklenici firma tarafından çalışmaları başladı. Firma ihale sözleşmesinde 180 günde iş teslim süresi olmasına rağmen daha kısa sürede tamamlayabileceğini ifade etti. Sağlık Ocağı binasının yapım işinin başlaması bizi çok sevindirdi” dedi.
Yenikent Mahallesi sakinleri de Sağlık Ocağı çalışmalarının başlaması nedeni ile memnuniyetlerini dile getirdiler.