Söke"de atıl durumda bulunan Morkent 2 No.lu Sağlık Ocağı binasına bir talip daha çıktı. AK Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım, sağlık ocağı alanının sosyal hizmetlere kazandırılması ve rehabilitasyon merkezi yapılması için uzun süredir uğraş verdiklerini açıkladı.
Söke"nin Çeltikçi Mahallesi"nde bulunan, 6 Bin 300 metrekarelik arsası ile ilçenin en büyük kamu arazisine sahip alanlardan biri olan Morkent Sağlık Ocağı Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında paylaşılamazken; Söke AK Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım bina yarışına Sosyal Hizmetler Müdürlüğü"nü de soktu.
Bölgede okul ihtiyacı olduğunu ve 100. Yıl İlköğretim okulu"nda ki ikili öğretimden kurtulmak istediğini belirten Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü burada bir okul inşa edilmesini isterken; Söke Sağlık Grup Başkanlığı ise binanın Çeltikçi Mahallesi"nde dağınık olarak hizmet vermekte olan aile hekimlerine tahsis edilmesini istiyor.
Atıl durumda bulunan sağlık ocağı binası için yaklaşık son bir yıldır girişimlerde bulunduklarını belirten Söke Ak Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım, konuya farklı bir boyut kazandırdı. İlçe Başkanı Namık Yıldırım; Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ile birlikte binayı gezdiklerini, Morkent Sağlık Ocağı alanının sosyal hizmetlere bağlı rehabilitasyon merkezi olarak ilçeye kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Binanın Bayındırlık İl Müdürlüğü raporuna göre "oturulamaz" olması nedeni ile yeniden bina inşa edilecek olmasının süreci yavaşlattığını belirten Ak Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım; “Söke"ye rehabilitasyon merkezi kazandırılması projesi kafamızda her zaman var. Okul için veya sağlık personeli için başka yer veya çözüm bulunabilir diye düşünüyorum. Bana göre Morken Sağlık Ocağı alanı rehabilitasyon merkezi olarak kullanılmalıdır” dedi.