Nazilli ile birlikte toplam 7 ilçeye hizmet verecek olan birim 3 Nolu Sağlık Ocağı bünyesinde hizmete girdi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ile birlikte İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bekir Sıtkı Şahin, Nazilli sağlık Gurup Başkanı Dr Orhun Örer, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Fikri Özçetin, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk, kurum ve kuruluşların müdürleri, İl Ezacılık Şube Müdürü Berrin Yazıcı, İl Sağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Birim Sorumlusu Dr Demet Yıldırım, Psikolog Yasemin Aslan, Nazilli Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt ve çok sayıda özürlü vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Kaymakam Yıldız, Nazilli ve çevresine hizmet erecek olan birim sayesinde bölgedeki büyük bir eksikliğin giderileceğini ifade etti. TOKİ tarafından " Engelsiz yaşam merkezi" yapılacağının müjdesini de veren Kaymakam Yıldız, bu merkezin tamamlanmasının ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü emrine verilerek değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.
Kaymakam Caner Yıldız ve davetlilerin hep birlikte kurdelesini keserek hizmete açtıkları birimde davetlilere gözleme ve ayran ikram edildi. Davetlilere hitaben bir konuşma yapan Birim Sorumlusu Çilem Coşkun kendisi gibi diğer birim sorumlusu olan Huriye Bedil ile birlikte Nazilli başta olmak üzere Yenipazar, Bozdoğan, Sultanhisar, Kuyucak, Karacasu ve Buharkent ilçeleri ile bunlara bağlı belde ve köylere hizmet götürüleceğini ifade etti. Tüm sağlık ocakları ile koordineli bir şekilde çalışılacağını söyleyen Coşkun “İl genelinde Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubemizce yürütülen özürlülere yönelik sağlık hizmetlerinin, özellikle Söke ve Nazilli gibi nüfus yoğunluğu olan ilçelerimizde de hiçbir aksaklığa meydan vermeden, daha kaliteli ve zamanında yürütülebilmesi, evinde yalnız yaşayan, kimsesiz ve bakıma muhtaç özürlülerimizin evlerinde ziyaret edilerek gerçekleştirilecek” dedi.