Yenipazar"dan düzenlenen "Sağlığımız İçin Pedal Çevirelim" şenliğine Türkiye Bisiklet Federasyonu Aydın İl Temsilciliğinden Bayram Kurşunel ve 11 bisikletçi, Aydın Biskletliler Derneğinden Emre Polat ve 4 bisikletçi, Denizli Bisikletçiler Derneğinden Hakan Atmaca ve 12 bisikletçi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Bisiklet Topluluğundan Ahmet Alkanat ve 14 bisikletçi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Nazilli İlçe Temsilciliğinden Ali Ünal ve 3 bisikletçi, Sarayköy ve Yenipazar"dan toplam 235 bisikletli şenliğe katıldı.
Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden"in de aralarında bulunduğu en genci 5 yaşında olan ve en yaşlısı 66 yaşında olan 235 kişinin katıldığı 13 kilometrelik parkuru bisikletlilerin büyük bölümü tamamlamayı başardı. 5 yaşındaki en genç katılımcı olan Onur Erbekçi isimli çocuk büyüklerine taş çıkartarak parkuru tamamlayanlar arasında yer alarak madalya aldı.
Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, ilk kez düzenledikleri şenliğe katılımın fazla olmasından dolayı memnun olduklarını ifade ederek “Yenipazar halkı sağlığına önem veriyor. Bisikletini kapan şenliğimize katıldı. Özellikle yaşlılarımızın ilgisi bizleri çok duygulandırdı. Bisiklet, sağlık açısından önemli bir araç. Yenipazar"ın eşsiz doğasında gerçekleştirdiğimiz şenliğimizde 13 kilometrelik parkur sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Katılımcılarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da bisiklet kullanacaklarına dair hepsinden söz aldım. Sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmaya devam edeceğiz. Ayrıca bisiklet sporunun küçükten değil büyükten başlayarak küçük yaşlara doğru bilinçli bir şekilde yapılmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda profesyonel bisikletçilerimizden destek almayı sürdüreceğiz. Sağlıklı bir yaşam için pedal çevirdiğimiz ilk bisiklet şenliğimizde katılım beklediğimizden fazla oldu. Yenipazar halkı sağlığına önem veriyor “dedi.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Aydın İl Temsilciliğinden Bayram Kurşunel yaptığı konuşmasında; “Başkanımızın da desteği ile yapılan etkinlikten Aydın olarak çok mutluyuz. Bu yapılan şenliğimize 1. Yenipazar Bisiklet şenliği olarak yaptığımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl yapılan etkinliğin duyurulması ve organizasyonun genişletilmesini sağlayacağız. Duyuru ve çağrı yapmamıza rağmen katılımcı sayısının aslında yüksek olduğunu düşünüyorum. Sağlığımız İçin Pedal çevirelim diyen herkes burada” dedi.
Yenipazar Belediyesi önünde startı verilen şenlikte toplu olarak Bozdoğan–Nazilli Kavşağında bulunan Akçay Köprüsü Piknik Alanına hareket eden bisikletliler ilk etap olan 6 buçuk kilometrelik parkuru tamamladılar. 2 saat süren dinlenme ve öğle yemeğinden sonra aynı parkuru geçen gurup Yenipazar Belediyesi önünde 13 kilometrelik parkuru tamamladılar. Jandarma ve polis ekipleri ile birlikte sağlık ekiplerinin refakatinde tamamlanan şenlikler sonunda Belediye Başkanı Yüsran Erden"e teşekkür madalyası verildi. Şenlikte en genç katılımcı olan Onur Erbekçi(5), en yaşlı katılımcı Yaşar Sarıkaya(66), özel ödül dalında 3 tekerlekli bisikleti ile katılan E.Ayşe Soykan birer madalya aldılar. Şenliğe Denizli, Aydın, Sarayköy ve Nazilli"den bisikletlerini kullanarak gelen bisiklet guruplarının temsilcilerine de birer madalya verildi. Ayrıca şenliğe katılan herkese Belediye Binası önünde katılım belgesi verildi.
Yarışmada küçük bir kız bisikletinin hakimiyetini kaybederek düşmesi sonucu yaralanırken, 112 acil sağlık ekipleri olaya hemen müdahale etti. Yarışmada birçok kişi çeşmelerde mola verirken Akçay mesire alanında ilk parkurda Yenipazar Belediyesi katılımcılara kumanya verdi. Yarış sırasında yolda kalanlara Yenipazar Belediyesi yardımcı olarak minibüslerle yarış bitimine kadar götürdü. -iha