Didim Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan toplantıya Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, İl Sağlık Müdür yardımcıları, Sağlık Müdürlüğünde görevli Şube Müdürleri, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri, Başhekim Yardımcıları, Hastane Müdürleri ve idari personel katıldı.
Açılış konuşmasının yapan Didim Devlet Hastanesi Müdürü Cengiz Bayar “Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin ardından Aydının en genç hastanesine sahibiz. Nüfusumuz yaz ve kış aylarında değişken olduğundan en iyi sağlık hizmeti verme konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı ise toplantının amacının o bölgedeki hastanenin eksikliğini görüp çoğulcu bir görüşle sorunların çözümünü tartışmak olduğunu belirterek “Bu toplantılarımızda özellikle diğer Başhekimleri de biraya topluyoruz. Eksikler ve yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunacağız ve hastane yönetimimizle sorunların çözümü noktasında neler yapabileceğimizi ele alcağız” şeklinde konuştu.
Didim Devlet Hastanesi hakkında bilgiler veren Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fesih Doğan Yıldız hastanenin fiziksel koşulları ve teknik özellikleri hakkında slayt eşliğinde bilgilendirme yaptı. Başhekim Doğan; Didim Devlet Hastanesinin en büyük sorununun uzman sıkıntısı olduğunu dile getirerek “Fiziksel ve diğer koşullarınız ne kadar iyi olursa olsun hastalarınıza çare olacak uzmanınız yoksa hiçbir anlam ifade etmez. Son atanan doktorlarımızla kadromuz 11"e çıktı ama Didim"deki yaz ve kış nüfusunun farklı olması sebebiyle doktor sıkıntımız oluyor” ifadelerini kullandı.