TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birinin sağlık hizmetleri olduğunu belirterek, ''Sevinerek ve övünerek söylüyorum ki; Hükümetimizin politikaları sonucu ülkemiz bu göstergede üst seviyelere çıkmıştır'' ifadesini kullandı.

Erdöl, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının mesleğinin hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar önemli ve yüce olduğunu ifade etti.

Hükümetleri döneminde, sağlık alanında köklü değişiklikler yapıldığını ve bu değişikliklerle, halkın sosyal statü ve konumuna bakılmaksızın eşit koşullarda ve ileri tıbbi imkanlarla sağlık hizmeti almasının sağlandığını belirten Erdöl, bunun neticesi olarak sağlık hizmetleri konusundaki memnuniyetin giderek arttığını ifade etti.

Cevdet Erdöl, şunları kaydetti:

''Bu düzenlemeler yapılırken imkanlar doğrultusunda çalışanların özlük haklarında da birtakım iyileştirmeler yapılmıştır. Artık çalışanlar, savaş dönemlerine göre dizayn edilmiş hastane binaları yerine, modern fiziki koşullara sahip hastanelerde ve ileri teknolojik cihazlarla halkımıza hizmet vermektedir. Eskiden oda azlığı nedeniyle 2-3 doktor tek odayı paylaşarak hasta muayene edebiliyorken, artık doktorlarımız, içinde gerekli cihazların bulunduğu müstakil odalarda hizmet vermektedir. Kalite standartları uygulamaları ile artık hem çalışanlar güvenli şartlarda çalışabilmekte hem de hastalar ve hasta yakınları daha iyi koşullarda hizmet alabilmektedir.

Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri sağlık hizmetleridir. Sevinerek ve övünerek söylüyorum ki; Hükümetimizin politikaları sonucu ülkemiz bu göstergede üst seviyelere çıkmıştır. Bu da siz değerli sağlık çalışanlarının bu reformları kısa zamanda özümseyip destek olmanızla olmuştur. Bu itibarla tüm sağlık çalışanları bu başarının paydaşıdır.''

Erdöl, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladı.