Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, 'Sağlık Haftasının' amacının insanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılması olduğunu belirtti.
Türkiye'de her yıl 7-14 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası nedeniyle bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, tüm sağlık personellerinin haftasını kutlayarak, “Sağlık bilgisinin ve yardımının geniş halk kitlelerine ulaşması amasıyla kutlanan "Sağlık Haftası" Birleşmiş Milletlere (BM) üye olan tüm ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de de kutlanmaktadır. Sağlık Haftası'nın amacı insanların sağlık kurallarını öğrenmesi, sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılması ve sağlığın öneminin anlatılmasıdır” dedi.
Sağlık Haftası'nın insanların sağlık kurumları hakkında bilgi sahibi olması bakımından da önemli olduğuna işaret eden Tırpancı, “İnsanlar çok eski çağlardan beri sağlığın önemini kavramışlardır. Kalkınmanın ve çağdaşlaşmanın temel şartlarından birisi, tüm vatandaşların sağlık imkanlarından eşit şekilde faydalanması ve sağlık hizmetlerinin ülke çapında yaygınlaştırılmasıdır. Sağlıklı bir toplumun oluşmasında kuşkusuz sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişen sağlıklı bireylerin rolü kaçınılmazdır. Uygarlığın gelişmesi ile tıp bilimi de ilerledi, hastalıkların nedenleri bulundu, iyileşme yöntemleri gelişti. Tıp bilimi her gün yeni buluşlarla insanlığa büyük yararlar sağlıyor” diye konuştu.
Sağlıklı bireyin ruh ve beden bütünlüğünü dengeleyebilen ve topluma yansıtabilen birey olduğunu vurgulayan Dr. Tırpancı, şunları söyledi: “Bu hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle, iletişim araçlarından faydalanarak toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, sağlık bilgilerinin geniş halk kitlelerine ulaştırılması, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bireylerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmeleri, hastalanmadan gerekli tedbirleri almaları hedeflenmektedir”