Olay, önceki gün Köşk merkez Çarşı Mahallesi Başçayır Caddesi üzerinde yapımı devam eden 5 katlı işyeri inşaatında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; işyerinin kapı ve pencere işlerini alan plastik doğrama işletmesinde çalışan Hakkı Demirbilek, işyerinde imalatı tamamlanana kapı ve pencereleri monte etmek için 2 iş arkadaşıyla birlikte inşaata geldi. İnşaatın oval olarak planlanan ön cephesindeki pencereleri monte edebilmek için çatıya bağlanan iple binanın dışına sarkarak çalışmaya başlayan Demribilek, ikinci kat pencerelerini monte ederken binanın ikinci katı hizasından geçmekte olan yüksek gerilim hattındaki tellere değdi.
Köşk merkez ile bağlı köylerin elektrik ihtiyacını karşılayan ve şehir merkezindeki çok alçak bir noktadan geçen yüksel akım hattında elektrik akımına kapılan Demirbilek, beline bağladığı ipin sayesinde boşlukta hareket edip akımdan çıkarak ölmekten son anda kurtuldu. Büyük bir panik yaşayan iş arkadaşlarının zamanında müdahalesiyle işyerinin ikinci kat balkonuna çekilen talihsiz işçiye ilk müdahaleyi iş arkadaşları ve daha önceden ilk yardım eğitimi alan bir çevre esnafı yaptı. Yüksek gerilime kapılması nedeniyle elbiseleri parçalanan, yüzü, boğazı, vücudunun değişik yerleri ve ayaklarının altında derin yaralar oluşan Demirbilek"e müdahale eden vatandaşlar, 112 Acil Servis ekipleri gelinceye kadar Demirbilek"in ayalarını toprakla ovaladı.
FERYATLARI YÜREK DAĞLADI
Ağır yaralı vaziyette inşaatta bekletilen ve arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışan Hakkı Demirbilek, “Ölmek istemiyorum. Eşimi ve çocuklarımı görmek istiyorum. Belden aşağımı hissetmiyorum. Arkadaşlar belden altım var mı? Yoksa ben ölüyor muyum” diyerek feryat etti.
Sağlık durumunun ciddi olmadığı yönünde ikna edilmeye çalışılan Demirbilek"in ilk tedavisi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Tedavisinin ardından sedyeye alınan Demirbilek, polis ekipleri ve vatandaşların yardımıyla ambulansa kadar taşındı. Taşınması sırasında da feryatlarını sürdüren Demirbilek"in hayatta kalabilmek için sağlık ekiplerine “Lütfen ölmeme izin vermeyin” diye yalvarması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Ambulansla Aydın Devlet Hastanesi"ne sevk edilen Demirbilek, yoğun bakım ünitesindeki kontrolünün ardından önce Denizli Pamukkale Üniversitesi hastanesine ve daha sonrada Denizli"de yeterli imkanların bulunmaması nedeniyle İzmir"e sevk edildi.
Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilen Demirbilek"in tedavisinin devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.