Edinilen bilgiye göre; 48 yaşındaki Meryem Karael evinde kalp krizi geçirdi. İlk olarak Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"ne kaldırılan Meryem Karael burada yapılan müdahale sonrasında Aydın Atatürk Devlet Hastanesi"ne sevk edildi. Meryem Karael yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Evli ve 2 çocuk annesi Meryem Karael için ilk tören Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"nde yapıldı. Törene Söke Devlet Hastanesi idaresi, hemşire ve doktorları başta olmak üzere çok sayıda yakını katıldı.
Törende bir konuşma yapan Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nevzat Önen; “Meryem arkadaşımız ile 2 yıl Üroloji Polikliniğinde birlikte mesai yaptık. Bir gün emekli olmak ve çocukları ile ailesine daha çok vakit ayırmak istediğini söyledi. Emekli oldu, ancak demek ki vakit bu kadar kısaymış. Meryem Karael"in hayatını kaybetmesi bizleri çok üzdü. Kendisine rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.
Nevzat Önen konuşmasında hemşirelerin yüklerinin ağır olduğunu hem mesleki hemde ailevi sorumlulukları birlkte taşıdıklarına dikkat çekti. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"nde Meryem Karael"in yakınları ve meslektaşları gözyaşlarını tutamadı. Meryem Karael, yıllarca hizmet verdiği Söke Devlet Hastanesi"nden gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"nde duaların okunmasından sonra Emekli Hemşire Meryem Karael"in cenazesi Söke Cemevi"ne getirildi. Cemevi"nde yapılan törene Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"nin eşi Zümrüt Özekmekçi, CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akkaya"da katıldı. Burada yapılan törenin ardından Meryem Karael Granta Mezarlığı"nda defnedildi. Emekli Hemşire Meryem Karael"in vefatı ilçede özellikle sağlık camiasında büyük üzüntüye neden oldu.