Yeni personel, Sağlık Bakanlığı'nın taşra birimlerinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre çalıştırılacak. 723 Diş Tabibi ve 190 Eczacı pozisyonuna alınacak isimler noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek.
 
Biyolog, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, psikolog, sağlık fizikçisi, sosyal çalışmacı, ebe, hemşire, sağlık teknikeri, sağlık memuru gibi 16.662 pozisyona ise ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmeyle sözleşmeli personel alınacak.
 
Alım yapılacak sözleşmeli personel pozisyonlarının unvanlara göre dağılımı, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sitesinden yayımlanacak.
 
Diş tabibi ve eczacı adayları başvurularını, 18–22 Temmuz 2011 tarihleri arasında www.yenipbs.saglik.gov.tr veya www2.yenipbs.saglik.gov.tr internet adreslerinden yapacak.
 
Diğer sözleşmeli personel pozisyonları için başvurular ise 8-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında ÖSYM tarafından yayımlanacak Tercih Kılavuzundaki kurallara göre www.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak.