Bir insanın yemek yemeden haftalarca yaşamını sürdürebileceğine dikkat çeken uzmanlar, insanların susuz olarak ancak birkaç gün yaşayabileceğini ifade ediyor.
Çocuk ların vücudunun su oranının yetişkinlere göre daha yüksek olduğunu ifade eden uzmanlar, yaş ilerledikçe suyun yerini yağın almaya başladığını ifade ettiler. Bir yetişkin insanın günde ortalama 10 bardak su kaybettiğini kaydeden uzmanlar, günde 8 ila 12 bardak suyun tüketilmesi gerektiğine işaret ettiler.
Besinlerin sindirimi için dahi su tüketilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar şunları söyledi: “Besinlerin emilimi ve hücrelere taşınması; hücrelerin, dokuların organ ve sistemlerin çalışması, metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin taşınması ve atılması; vücut ısısının denetiminin sağlanması; eklemlerin kayganlığının sağlanması; çeşitli biyokimyasal olayların oluşması suyun sayesinde olmaktadır. Sabah kalktığınızda ilk yapmanız gereken işlerin başında iki bardak su içmek olmalıdır.”
Suyun kilo kontrolünde de çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan uzmanlar, yemeklerden önce su içmenin erken tokluk hissi duyulmasını sağladığını söylüyor.
Suyun kilo kaybetmek için ideal olduğunu ifade eden uzmanlar şu ifadeleri kullandı:” Çoğu insanın suyun değerini önemsememesine rağmen sürekli kilo kaybı için öncelikli formül sudur. Kilolu bireylerin daha çok suya ihtiyacı vardır. Çünkü bu tip insanların metabolik yükleri fazladır. Yağların kullanılmasında suyun özel bir yeri olması nedeniyle kilolu bireyler suya çok daha fazla ihtiyaç duyarlar. Kilolu bir kişi her 12 kilo fazlası için bir bardak daha fazla su içmelidir. Eğer egzersiz yapılıyorsa ya da hava sıcak veya kuru ise yine tüketilen su miktarı artırılmalıdır. İdrarınızı yaptıktan sonra, kaybedilen sıvıyı yerine koymak için bir bardak su içmelisiniz.”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg