Ertuğrul Sağlam, Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nde Bursaspor'un sponsoru olan İnci ayakkabı mağazasında düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor'a sponsor olan firmalarla birlikte olmaya devam ettiklerini belirtti. Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası'nda 17 Ocak Pazar günü deplasmanda Denizlispor ile yapacakları maçı kazanmaları halinde kupada çeyrek finale çıkmayı garantileyeceklerini, bu zorlu karşılaşmada galibiyetten başka netice düşünmeyeceklerini ifade etti.

Denizlispor maçının, aynı zamanda lig öncesi son hazırlık maçı olacağına işaret eden Sağlam, "Kupa maçının ardından ligdeki ilk maçımızı Kasımpaşaspor ile oynayacağız. Oyuncularımız ilk devredeki performanslarıyla bizi iyi bir yere getirdi. İkinci yarıda daha iyi yerlere çıkmak için daha fazla çalışmalıyız. Yıllardır taraftarlarımızın Avrupa kupalarında oynayan bir Bursaspor beklentisi var. Bu beklentileri gerçekleştirmek için çok çalışacağız" dedi.

Sağlam, ligin ilk yarısında bazı oyuncuların takımdan ayrılması, sakatlıklar ve formsuzluklar sebebiyle tek forvetle oynadıklarını, ancak iç sahada bol gollü galibiyetler aldıklarını, deplasmanlarda da 3'er gol atma başarısı gösterdiklerini belirterek, "Ivankov'dan bile skor anlamında destek bekliyoruz. Biliyorsunuz penaltı golleri var. Kalecinin pas-degaj yapması, topu oyuna sokması takıma skor anlamında çok önemli katkılar sağlayabiliyor" diye konuştu.

Transfer konusuna da değinen Sağlam, Sercan Yıldırım, Volkan Şen ve Ozan İpek'e ilişkin 'satmayı düşünmüyoruz' açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ve yanlış yorumlandığını söyledi. Sağlam, eldeki olanaklarla bir strateji belirleyip "oyuncu transfer etmeme" ve "eldeki oyuncuları satmama" kararı aldıklarını anımsatarak, "Tavrımızı açıkladık, ama bunu anlamamakta ısrar edenler var ve bu da bizim hoşumuza gitmiyor. Sercan, Volkan veya Ozan İpek başta olmak üzere, hiçbir oyuncumuzu satmayı düşünmüyoruz. Ancak, hayır denilemeyecek kadar astronomik bir teklif gelirse, elbette buna 'Hayır' demeyiz. Ama, Bursaspor kesinlikle ekonomik anlamda rahatlama adına oyuncu satmayacaktır" diye kaydetti.

Transfer yapmama kararına karşın Avrupa ve Amerika kıtasında belirledikleri oyuncular bulunduğunu ifade eden Sağlam, "Avrupa ve Amerika'da sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan oyuncularla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şu an bile gidilip görüşülse bu oyuncularla ön sözleşme imzalanabilir" dedi.
Ertuğrul Sağlam, Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü ile ilgili kendisine son dönemde bir teklif gelip gelmediği yönündeki soruyu, "Hayır" diye cevapladı.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile TFF Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl'ın yeni teknik direktörün yabancı olacağını gerekçeleriyle açıkladığını anımsatan Sağlam, "Milli Takım çok özel, her antrenörün çalışmak istediği bir görev. Benim de ilerisi için belirlediğim hedefler arasında Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü var, ama şu an değil. Ben Bursa şehrinde huzurluyum. Bursa şehrinin ve taraftarının bizden beklentileri var. Bu beklentileri bırakıp gitmek bize yakışmaz. TFF'den yapılan açıklamalar sonrası doğrusu ben de artık yeni teknik direktörün yabancı olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde kaydetti./son haber