Trabzonspor Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurul toplantı salonunda yaşanan sert tartışmaların ardından, genel kurulda üyelerin onayına sunduğu ve yetki istediği taleplerini geri çekti. Trabzonspor Haluk Ulusoy Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda başlayan genel kurul, kulüp tarafından devralınan ve alınacak taşınmaz mülklerin 10 yılı aşkın süreyle uzatılmasını da kapsayan 4. madde ile 2009 yılı konsolide bütçesinin arttırılmasını içeren 5. maddenin bulunduğu gündem ile toplandı. 262 üyenin katıldığı genel kurulda Genel Sekreter Hasan Yener yönetim adına konuşma yaptığı sırada sert tartışmalar yaşandı.

BORCU ARTIRMA TALEBİ

Yener, yönetimin, ekonomik artışlara ayak uydurmak için büyük çalışmalar içinde olduğunu belirterek, “Artan maliyetler, kulübümüzü yeni kaynak arayışlarına itmiştir. Sene başında belirlediğimiz bütçemizin üzerine çıkacağımızdan yönetim kurulumuzun tüzüğümüz gereği sizlerin onayına ihtiyacı vardır” dedi. Bu sırada salonda tepkiler başladı. Delegeler, Yat Limanı, Hüseyin Avni Aker Stadyumu yol tarafındaki boş alan, Kartal Tesisleri, Düzköy Yaylakent Tesisleri, Trabzon Belediyesi'nden devralınacak eski fuar alanının uzun süreli devri ve buraya ticari alanların yapılıp kiraya verilmesi için yetki istenmesine karşı çıktı.


VE YÖNETİM TALEBİNİ ÇEKTİ

Yener'in bu konuşmasının ardından bazı üyeler, genel kurul toplantısının küçük bir salonda yapılmasına da tepki gösterdiler. 4. madde için oylamaya geçildiği sırada bir önceki Şener döneminde yöneticilik yapan Ali Rıza Egemen, genel kurul salonunda kulüp personellerinin bulunduğunu ve bu kişilerin 'hayır' oyu veremeyeceklerini ve etik olarak bu kişilerin dışarı çıkartılması gerektiğini kaydetti. Oylama sırasında tartışmalar usül hakkında da devam etti. Tartışmaların daha da sertleşmesi üzerine Yener, tekrar kürsüye çıkarak, “Trabzonspor'un geleceğine, camiasına zarar vereceğini düşünerek teklifimizi geri çekiyoruz” dedi.


İstifa yok, kongre gündemde

Genel Kurul'da istediği yetkiyi alamayan ve delegelerin yoğun tepkisi ile karşılaşan Trabzonspor Yönetimi durum değerlendirmesi yapmak üzere olağanüstü toplandı. Genel Sekreter Hasan Yener, "Başkan olanlardan çok etkilendi. İstifasını sunması gibi bir durum yok ancak olursa kongre kararı olur" dedi.


Monaco Gökhan ile ilgileniyor

Fransa medyası, Fransa Ligi takımlarından AS Monaco'nun Trabzonspor'un forveti Gökhan Ünal ile ilgilendiğini yazdı. 2005-2006 sezonunda Süper Ligi'n gol kralı olan Gökhan'dan övgü ile söz eden Monacolu taraftarların sitesi Planete ASM, Monacolu yöneticilerin 31 Mart'tan önce Lorient'da oynayan Kevin Gameiro, Paris Saint Germain'in forveti Peguy Luyindula ve “seri katil” olarak nitelediği Gökhan arasında bir seçim yapacaklarını duyurdu.