İstanbul, dün öğle saatlerinde ise aniden bastıran yağışa teslim oldu. İstanbul Otogarı'nı su basarken, bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Olumsuz hava koşulları yurdun dörtbir yanını etkisi altına almaya başladı. Trakya'da süren kar yağışı yarın da İstanbul'da kendini gösterecek. İstanbul'da dün ise aniden bastıran sağanak yağış ve fırtına, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı deniz otobüsü seferleri iptal edilirken, sahil şeridinde zaman zaman yüksekliği 5 metreye varan dev dalgalar oluştu.
Hava sıcaklığının büyük ölçüde düştüğü İstanbul'da, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağış ve beraberindeki şiddetli rüzgar, denizde de dev dalgalar oluşturdu. Dalgaların yüksekliği yer yer 5 metreye ulaştı. İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle saat 15.30'da yapılması planlanan Bandırma-Yenikapı deniz otobüsü seferi iptal edildi. Saat 12.00'deki Bostancı-Yenikapı-Bandırma seferi de olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemedi. Gece saatlerinde ise devam eden yağışlar nedeniyle E-5 otoyolu Selimpaşa'dan itibaren tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

KONYA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan, yurdun birçok yerinde kötü hava koşulları hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev sular altında kalırken ulaşım aksadı. Mersin'in Silifke ilçesindeki şiddetli yağış nedeniyle Mersin-Antalya ve Konya kara yolları ulaşıma kapandı, ilçe merkezinde ev ve iş yerlerini su bastı. Bitlis'te ise etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, il genelinde 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Muğla'da da son 48 saatte metrekareye 44.2 kilogram yağış düştü. Muğla'da 2 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden yağış, gece de etkisini arttırdı. Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde ise yağışlar Kocabaş Çayı'nda su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Su seviyesinin yükselmesiyle çayın bazı bölümlerinde su taşkınları meydana geldi.

Yağışlar sürecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'den alınan tahminlere göre; Türkiye'nin genelinde aralıklarla yağışlar görülecek. Sıcaklar ise iç ve kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak. Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağış ve fırtına, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Ege kıyılarıyla akşam saatlerinden itibaren Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da ise kenti etkisi altına alan yağışlı havanın bugün etkisini kaybetmesi ve havanın gün boyu parçalı bulutlu olması bekleniyor. Pazar günü ise yağışlar yeniden başlayacak. Akşam saatlerinde de yoğun kar yağışı bekleniyor.

Minare yıkıldı: 4 ölü

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Yukarıyağcılar köyünde cami minaresi fırtınadan köy odasının üzerine devrildi. 6 kişiden 4'ü öldü, 2'si yaralandı. Köy camisinin minaresi yatsı ezanının okunduğu sırada fırtınadan köy odasının üzerine devrildi. Camiye girmek için bekleyen Hüseyin Acaroğlu (75), Ramazan Avcı (52), Ali Aslantaş (67), Naim Başaran (67), Ali Gölcük (54) ve Yusuf Başaran (67), çatısı çöken koy odasında enkaz altında kaldı. Olay yerine gelen ekipler tarafından bulundukları yerden çıkarılan Acaroğlu, Avcı, Başaran ve Aslantaş'ın öldükleri belirlendi. Yaralı olarak kurtarılan iki kişi ise, Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı./yeni şafak