Adana'da tarım işçilerinin kaldığı 36 çadırı su bastı. Sakarya Sapanca'da derenin taşması sonucu köy yolu ulaşıma kapandı.

Sakarya'nın Sapanca ilçesine bağlı İkramiye köyünden geçen dere, aşırı yağış ve dere yatağını tıkayan ağaç kökleri nedeniyle taştı. Taşkın nedeniyle dere yatağının kenarından geçen köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşımın sağlanamaması yüzünden yaklaşık 30 kişi köyde mahsur kaldı.

15 SAAT ARALIKSIZ YAĞDI

İkramiye Köyü Muhtarı Orhan Çakmak, 15 saat boyunca yağan yağmur nedeniyle köyden geçen derinin taştığını söyledi. Çakmak, 'Yağış 15 saattir etkili oluyor. Tedbir için dere yatağındaki 3 evi boşalttık' diye konuştu. Adana Karataş'ta yağış nedeniyle ilçe merkezindeki bazı iş yerleri ve evleri su bastı, yağıştan tarım işçileri de etkilendi. İlçe girişindeki mezbaha arkasında tarım işçileri tarafından kurulan ve yaklaşık 200 kişinin bulunduğu 36 çadır, sular altında kaldı. Kocaeli'de de Selce ve Namazgah derelerinin yoğun yağış nedeniyle taşması sonucu oluşan seli, maddi hasara neden oldu.


Yağışlar artarak sürecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yağışların etkisini sürdüreceğini belirterek, perşembe günü kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışların, cuma günü kuzeydoğu kesimlere çekilmesi ve yurdu terk etmesinin beklendiğini bildirdi. Soğuk ve yağışlı hava bugünde Türkiye genelinde etkili oalacak.


Siirt'te 150 ev ve işyeri sular altında

Siirt'te 2 gündür etkili olan yağış, öğlen saatlerinde şiddetini artırdı. Yüksek kesimlerden inen yağmur suları, Bahçelievler, Yeni, Evren ve Çal mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yerini bastı. Yağışın kesilmesinin ardından vatandaşlar, ev ve iş yerlerindeki yağmur sularını temizlemeye çalışırken, altyapı eksikliği nedeniyle her yıl aynı sıkıntının yaşandığını söylediler. Siirt İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, yağmur nedeniyle 150 ev ve iş yerini su bastığını, suların boşaltılması için ekiplerin çalışmaya başladığını belirttiler.


Uludağ'da kar 30 cm'yi geçti

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da gece başlayan kar yağışı sürdüğü öğrenldi. Sabah yapılan 28 cm olan ölçümlerde kar kalınlığının 35 santimetreyi bulduğu bildirildi. Sezonun 15 Aralık'ta açılmasının planlandığı Uludağ'da kar yağışının devam etmesi halinde 1 Aralık'a çekilebileceği belirtiliyor. Kar yağışının şiddetini artırarak sürdüğü Uludağ'a zincirsiz araçlar çıkamıyor. Hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu uludağ'da oteller bölgesinde kar kalınlığının sezonun ilk yağışında 30 santimetreyi geçmesi işletmecileri umutlandırdı. Uudağ'daki işletmecilerden Ergün Balkan, "Kar yağışnın devam etmesini bekliyoruz. Sezon daha önce açılabilir" dedi./yeni şafak