Muğla ve İzmir'de birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

Muğla'da şiddetli yağış nedeniyle Recai Güreli, Emirbeyazıt, Rıfat Ayaydın ve Akyol caddelerinde bulunan bazı apartmanların bodrum katları ile kalorifer dairelerini su bastı. Vatandaşlar ve itfaiye ekipleri bodrum katlara ve kalorifer dairelerine dolan suların tahliyesi için çalışma başlattı. İtfaiye Müdürü Raşit Çöl, itfaiye ekiplerinin su baskını yaşanan noktalarda vatandaşlara yardımcı olduklarını belirterek, “Ekiplerimiz farklı noktalarda su baskını ihbarları aldı. Bu bölgelerde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor” dedi.

OKULA YAĞMUR RÖTARI

Milas'ta ise şiddetli yağış nedeniyle Milas İmam Hatip Lisesi bahçesi ile Milas Kaymakamlığı lojmanı bahçesi sular altına kaldı. Zabıta ile okul hizmetlilerince okulun bahçesindeki sular tahliye edilirken, öğrenciler okula yaklaşık 3 saat geç girdi. Yetkililer, yağışların bölgede iki gün daha devam edeceğini kaydettiler. Muğla'da dün sabah metrekareye 1 saatte 27 kilogram yağış düştüğünü belirten yetkililer, bugün ve yarın için vatandaşları uyardılar.

Meteorolojik uyarı

Yurdun batı bölgelerinin önceki geceden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada dün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu çevrelerinde yağış görüldüğü belirtildi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak biçiminde görülecek yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi./yeni şafak