Kayıp babayı arama çalışmaları sırasında, selde boğulmuş yaşlı bir çiftin cesetleri tesadüfen bulundu. Silivri"de evini su basan felçli bir kişi boğulurken, Selimpaşa"da aracı sele kapılan anne Aslı Manav ile kızı Azra son anda kurtuldu. Otomobille birlikte kaybolan 2 yaşındaki Dila Manav"ı arama çalışmaları ise sürüyor. Otomobiliyle sele kapılan Faruk Donat"ın cesedini ailesi buldu. Çatalca"da Havvanur Korkmaz, Pendik"te Tülay Çamsarı, Gönen"de Hasan Yılmaz canından oldu.

TRAKYA"da önceki gece başlayan aşırı sağanak yağış, bölgenin yıllardır görmediği bir baskına neden oldu.

Tekirdağ"ın Saray İlçesi"nde 5 kişilik bir aile ile yaşlı bir çift sele kapılarak, Silivri"de felçli vatandaş su dolan evinde boğularak can verdiler. Saray"a 15 kilometre uzaklıktaki Bahçeköy ile Güngörmez köylerinden geçen Kambursöğüt Deresi, gece boyunca devam eden sağanak yağışlar nedeniyle sabaha karşı saat 02.30"da taştı. Çalıştığı çiftliğin sahibini arayarak "Sel geliyor" diye haber veren Fatih Çakar (50) kısa süre sonra eşi Handan (30) ve kızları Büşra (12), Berna (8) ve Afra (6) Çakar ile azgın sulara kapılarak kayboldu.

Evlerine 3 kilometre uzakta bulundular

Kayıplardan 6 yaşındaki Afra"nın cansız bedeni dün sabah evine 1 kilometre uzaklıkta bulundu. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibi ile Zırhlı Tugay Komutanlığı"na ait ekipler, Afra"nın cesedini saman balyaları altından çıkardılar. 12 yaşındaki Büşra ve annesi Handan Çakar"ın cesetlerine ise 3 kilometre mesafedeki Galata Deresi"nde ulaşıldı. 8 Yaşındaki Berna"nın cesedine de dün öğle saatlerinde ulaşıldı. Sele kapılan baba Fatih ise aranıyor.

Yaşlı çiftin cesedi tesadüfen bulundu

Ekipler, aramalar sırasında, kayıp oldukları bildirilmeyen Fatma (79) ve Mustafa Bilgin"in (82) cesetlerini de Sefaalan köprüsü yakınlarında buldular. Bu arada bölgede çok sayıda ev ve tarım aracı sular altında kalırken, Bahçeköy ve Güngörmez köylerini Saray"a bağlayan iki köprü de yıkıldı. Bu nedenle ulaşım Vize üzerinden sağlanıyor. Yolları sel sularında telef olan çok sayıda büyükbaş hayvan cesedi kaplarken, Saray Kaymakamı Zeki Kaya, ilçe merkezinde 20-25 kadar evin su baskınından zarar gördüğünü ve 50 kadar hayvanın telef olduğunu bildirdi.

İstanbul"un ilçesi Silivri"de de, Yeni Mahalle Gül Sokak"ta oturan 70 yaşındaki felçli Remzi Demir, evi su baskınına uğrayınca, dışarı çıkamadığı için boğularak can verdi.

Sele kapılan işadamının cenazesini ailesi buldu

Çatalca"da, Silivri"deki cam fabrikasına gitmek için sabah evinden çıkan ve sel sularına kapılan işadamı Faruk Donat´ın cesedini oğlu buldu. Ailesi, yolda sele kapılan Donat´ın cep telefonuyla kendilerini aradığını ve “çok kötü durumdayım” diye konuştuğunu söyledi. Aramalara başlayan aile, önce otomobilini sonra da Donat"ın cesedini sel suları çekildikten sonra buldu. Çatalca"nın Kabakçı Köyü"nden Havvanur Korkmaz"ın (30) cesedi de dün gece sel suları çekilince bulundu.
Pendik´te de göle dönen tren altgeçidini kullanmayıp, raylardan geçmeye çalışan Tülay Çamsarı (58) canından oldu.

Denize sürüklenen araçta can pazarı

Selimpaşa"da sele kapılan araçtan son anda kurtulan Aslı Manav (34) 6 yaşındaki kızı Azra"yı kurtardı. Ancak 2 yaşındaki Dila Manav otomobille birlikte kayboldu. Anne ile kızı hastanede yoğun bakıma alınırken küçük Dila"yı arama çalışmaları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Silivri"de 670 ve Çatalca"da 314 olmak üzere toplam 984 vatandaşın kurtarıldığı belirtilirken, Çatalca"da 4, Silivri"de de 4 vatandaştan haber alınamadığı, bölgede arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

BU ÇAMUR GÖLÜ BİR AİLEYİ YUTTU

Tekirdağ"ın Saray İlçesi"ni dün gece vuran şiddetli yağmurun yolaçtığı sel suları, 5 kişilik bir aileyi yuttu. Anne Handan Çakar ile 3 kızı Berna (üstte), Büşra (altta) ve Afra"nın cesedi bulundu, baba ise aranıyor.HÜRRİYET