Bitlis Devlet Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle başvuran hastanın safra kesesinden kapalı ameliyat yöntemiyle 900 taş çıkarıldı.

Muş'un Sazlıkbaşı köyünde yaşayan Kadriye Güngör (49), şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Bitlis Devlet Hastanesine müracaatta bulundu.

Genel Cerrahi Polikliniğinde yapılan muayene ve tetkiklerin ardından safra kesesinde çok sayıda taş olduğu tespit edilen Güngör, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tolga Kafadar tarafından kapalı yöntemle ameliyata alındı.

Güngör'ün safra kesesinden irili ufaklı 900 taş çıkması doktorları bile şaşırttı.

Dr. Kafadar, Güngör'ün şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ve yapılan tetkiklerin ardından safra kesesinde birden fazla taş olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

İki hafta süresince rahatlatıcı tedavi uyguladıktan sonra hastayı kapalı ameliyat yöntemiyle ameliyat ettiklerini ifade eden Kafadar, şöyle konuştu:

"Ameliyatı gayet başarılı geçti. Ameliyat sırasında ilginç bir olay yaşandı ve bu bizi de hayrete düşürdü. Ameliyathane personelimizin yaptığı sayımla irili ufaklı yaklaşık 900 taşın çıktığı bana iletildi. Safra kesesi hastalıkları toplumda yaygın görülür. Bitlis bölgemizde safra kesesi taşları özellikle kadınlarda oldukça yaygın. Tabii ki safra kesesi taşı, sayısı ve büyüklüğü hastadan hastaya değişiyor. Ama 900 taşın çıkması bizi hayrete düşürdü."

Hastanın, yakınlarının tavsiyesi üzerine Muş'un Sazlıkbaşı köyünden hastanelerine başvurduğunu belirten Kafadar, durumun kendileri için mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Kafadar, hastanenin yeterli donanımıyla bütün cerrahi branşlarda her türlü desteği verdiğine değinerek,"Hastanemizin bu imkanlara kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uzman hekimlerin artmasıyla hastanemizde son zamanlarda ciddi gelişmeler yaşandı. Hastalara faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu ameliyatta emeği geçen bütün uzman doktorlarımıza,  hemşire ve ameliyathane personeline çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hasta Güngör'ün kızı Ayşe Gezici ise annesinin ameliyattan korktuğunu ve iki kez ameliyattan kaçtığını dile getirdi.

Yakınlarının kendilerine "Bitlis'te çok başarılı bir genel cerrah var oraya gidin" dediğini ve bunun üzerine ameliyat için annelerini Dr. Kafadar'ın yanına getirdiklerini vurgulayan Gezici, şunları söyledi:

"Annemin yaklaşık dört yıldır ağrıları vardı ama ameliyattan korkuyordu. Bitlis'te iyi bir genel cerrah olduğunu öğrendik. Onun için Muş'tan buraya geldik. Annem bir hafta tedavi gördü. Kafadar ile tanışınca annemi ameliyata ikna etti. Annem de korkusunu yenince ameliyata girmeye razı oldu. Yaklaşık 3 saat ameliyatta kaldı. Şu an durumu çok iyi. 900 taş çıktığında çok şaşırdık. Bu kadar taş beklemiyorduk."