Öğretmen olarak atanmayı beklerken 5 yıldır kemik kanseri ile mücadele eden Mersinli Şafak Bay"ın (26), sosyal paylaşım ağı Twitter kullanıcılarının başlattıkları kampanyayı gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu"nun devreye girmesiyle Şafak öğretmenin vize sorunu çözülmüştü. Şafak Bay ile ilgili ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tedavi için gereken tüm imkanların seferber edilmesi talimatını vermişti. Vize sorunu çözülen Şafak öğretmen bugün tarifeli bir uçakla İstanbul"dan New York"a uçtu. Amerika"nın Houston kentinde tedavi görecek olan Şafak öğretmeni, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali"nden sevenleri ve şarkıcı Betül Demir uğurladı.

Sevenlerine Twitter aracılığı ile mesaj veren Şafak Bay, “Küllerimden yeniden doğmak için Amerika"ya gidiyorum. Dostlarımı bıraktığım için aklım burada olacak. Hepiniz hakkınızı helal edin. Dualarınızı eksik etmeyin. Hepinizi çok seviyorum" dedi.

Nesrin öğretmen ise hayata tutunamadı

MUĞLA'nın Milas İlçesi"nde, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 18 saat yoğun bakımda tutulan edebiyat öğretmeni 42 yaşındaki Nesrin Özer yaşam mücadelesini kaybetti.

Milas- Selimiye Karayolu"ndaki kaza dün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Milas Lisesi"nde görev yapan edebiyat öğretmeni Nesrin Özer"in kullandığı 48 KP 293 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden bir anda kontrolden çıkarak karşı şeride geçip 42 yaşındaki Tuncay Deveci"nin kullandığı 03 FY 161 plakalı kamyonla karşılıklı çarpıştı. Kazada yaralanan iki aracın sürücüsü de çağrılan ambulanslarla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi"ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Durumu ağır olan ve yoğun bakım servisinde tutulan Nesrin öğretmen, ancak 18 saat hayata tutunabildi. Bugün sabaha karşı yaşamını yitiren bekar Nesrin Özer için Milas"ın Kurşunlu Camii"nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Muğla CHP Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı CHP"li Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, belediye meclis üyeleri, Milas Lisesi Okul yönetimi ve öğrencileri katıldı. Nesrin öğretmen gözyaşları arasında Milas Şehir Mezarlığı"nda toprağa verildi.