AYDINPOST HABER SERVİSİ-AK Parti Çine İlçe Danışma Meclis toplantısında Galatasaray Kulübü için onlar Rum kulübü şeklinde ifadeler kullandığı iddialarına yer veren bazı yayın organlarının konuyu yanlış aktardığını söyleyen İl Başkanı Sadık Atay, “Biz Aydın’da nelerle uğraşıyoruz, birileri nelerle uğraşıyor. Çine’deki toplantıda bir gazeteci arkadaşımız vardı. İsmi de Murat. Onun dışında hiçbir gazetecinin bulunmadığı bir toplantıya katılmadan haber yapanlara noterden ihtarda bulundum. Hukuki olarak da sonuna kadar konunun takipçisi olacağım” dedi.

AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, il binasında yaptığı açıklamada, “Özür dilesin diyorlar. Özür dileyerek dudak asılmaz ama, özür dilenecek bir durum yok. Danışma meclisinde söylenecek bir şey mi bu? İnsanın zekasına hakaret sayarın bunu. Ben niye böyle konuşayım? İddianın hiçbir dayanağı yok. Daha tutarlı bir yerden yaklaşsalardı da bizi ciddi konuya itselerdi. Biliyoruz ki Aydın'da gündem değiştirmeye çalışıyorlar. GS tırı geliyor, açıklama yapıyorlar, bir siyasi parti başkanı da bunun üzerinden siyaset yaparak gündem yaratmak niyetinde. Aldığım duyum şu ki, bu işin organizasyonunu yapan kişi başkanın basın islerini organize eden arkadaşmış. FB olsun, GS olsun bunlar dünya çapında takımlar. TC’nin kuruluşundan bugüne ciddi çalışmaları vardır. Sırf gündem değişmesi için, yıpratmak için yapılanları kınıyorum. Özür değil, üzüntü içerisindeyiz” diye konuştu.

ESKİ TARİHLİ SİYASET YAPIYORLAR

Başkan Atay, “Bu toplantılarda aidiyet konusunu işlerken futboldan da örnekler veriyorum. Siyasette daha geniş kitlelere ulaşmak için kulüplerdeki gibi bağ kurmamız gerektiğini paylaşıyorum. Ancak, hakkımda yazılanların hepsi yalandır. Noterden ihbarname verdik. Bu adreslerine gitti. Hukuki olarak süreci sonuna kadar takip edeceğim. Maksadı asan laf olsa özür dileyeceğim. Kesinlikle o şekilde bir itham yok” dedi.

Atay ayrıca, “Kimin neden neleri yaptığını çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki döneme odaklanıyoruz. Yerel yönetim şurası yaptık. Çok ses getirecek çalışmalar yapacağız. Ak Partinin hızını kesmek için bu işe dört elle sarıldılar. Aklımızı peynir ekmekle mi yedik? Bunu 5 yaşındaki oğlum bile söylemez. Parti içinde orada olup da bunu böyle servis yapacak ahlak yapısına sahip hiçbir arkadaşım yoktur. Bu kadar seviyesiz hareketin karşısında basının karşısına çıkacak kadar kendimi küçültmem. Bu eski tarihli bir siyaset. Çamur at izi kaslın, bir takım manşetlere siyaset yapma olayı geride kaldı. Bu tip işlerle Ak Parti engellenemez, yıpratılamaz. Yaptıkları vakit kaybıdır” şeklinde konuştu.

ATIK SU BEDELİNE DEĞİNDİ

AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, açıklaması sırasında Aydın Belediyesi’nin 10 TL olarak açıkladığı atık su bedeli için de konuştu. Atay, “Biz katı atık meselesiyle uğraşıyoruz. Katı atık konusunda iyi bir çalışma yapılmadan atılmış adım var. Bizim arkadaşlarda nedenini sormamış” dedi.

Aydın’ın menfaatine işler için uğraştıklarının altını çizen Atay, “Biz büyük meselelere bakıyoruz. 2014 ve 2015 seçimlerine bakıyoruz. Daha düne kadar 1.20 TL ücret alan belediye şimdi bu bedeli niçin artırma gereği duymuştur? Alınan ücret nasıl hesaplanmıştır? 25 maddelik uygulama maddeleri nasıl yürürlüğe konulmuştur? Keşke MHP İl Başkanı Hasan Muti, GS için ortaya atılan iddia yerine katı atık konusuna dört elle sarılsaydı” dedi.