Köfteci Dede Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Sadettin Çetin, seçilmesi halinde yapacaklarını anlatıp, seçildiği takdirde 3 yıl içerisinde Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni kendi binasına kavuşturacağını söyledi. 

Aydın ilinin marka kentler sınıfına girmesinde ve dünya olmasında gazetecilere büyük görevler düştüğünü bu kapsamda da Gazetecilerin ve Gazeteciler Cemiyeti’nin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Adayı Sadettin Çetin “Aydınlı gazeteciler zengin toprakları fakir bekçileri olmayacak. Göreve geldiğimizde öncelikle bu cemiyeti bankların üzerinde yatıp kalkmaktan kurtulacak ve geçici olarak kiralanmış bir yeri olacak. Görev süremiz olan 3 yıl içerisinde Aydın’a ve AGC’mize yakışan kendi binasını satın alacağız. En kısa sürede Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız ile temasa geçilip otobüs duraklarında oluşturulacak stantlarda yerel gazetelerin bekleyen vatandaşlara okutulması sağlanacaktır. Bey Camii’nin yanlarında yerel gazetelerin satış standı oluşturulacaktır. Cemiyetimizin derhal bir hukuk servisi oluşturulacak ve bir avukat arkadaşımızla sözleşme imzalanarak gazeteci arkadaşlarımızın hukuksal meselelerinin çözümünde yardımcı olunacaktır. 3 ayda bir 18 belediye başkanımızla ve tüm oda başkanlarımızla yemekli bir toplantıda bir araya gelinecektir. Yılda 1 veya 2 kez Valimiz kaymakamlarımız ve üniversitemiz olmak üzere üst düzey daire müdürü ve amirlerimizle yemekli toplantı düzenlenip bir araya gelinecek kısacası partiler üstü bir konsensüs sağlanacaktır” diyerek Aydın’da gerek gazetecilerin sorunlarının gerekse mesleki sorunların çözümü için Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Birlik beraberlik mesajları ile açıklamasını tamamlayan Sadettin Çetin, “Bizler Aydın’ın müşterek sesi olacağız” diyerek meslektaşlarından destek istedi.

img_0697.jpg

img_0694.jpg