CHP lideri Deniz Baykal, İstanbul Tuzla"dan verdiği yerel seçim startında, “Sadece belediye seçimleri değil, yanına başka seçimler de karışır mı belli değil” diye konuştu.

Tuzla"daki Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinde bulunan seçim irtibat bürolarının açılışına katılan Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt"ün polis tarafından takip edildiği yönündeki iddialara değindi. Hükümet ve Emniyet"ten yapılan açıklamaların tutarsız olduğunu söyleyen Baykal, şöyle devam etti:

“Başkanvekili kendisini takip eden araçtakilerin yanına giderek, niye takip edildiğini soruyor. Kimse cevap veremiyor. Aracın Emniyet"e ait olduğu, başka bir dinleme olayı için orada olduğu belirtiliyor. Demek ki, araç dinleme yapabilen araç. Başkasını dinliyorsun da, niye Başkanvekili"ni evinden çıkıp gittiği yere kadar takip ediyorsun? Önemli bir karar aşamasındaki Başkanvekilini izinsiz olarak dinliyorsunuz! Başkalarını dinlemek için Başkanvekili"nin peşinden mi dolaşman gerek?”

Yerel seçim startını Tuzla"da verdiklerini belirten Baykal, Mart 2009"daki yerel seçimlerle birlikte genel seçimlerin de yapılabileceği imasında bulunarak, “Yerel seçimler derken, bir bakarsınız çok kapsamlı değişiklikler ortaya çıkabilir. Belediye seçimleri Mart 2009"da ama daha da erkene gelebilir. Sadece belediye seçimleri değil, yanına başka seçimler de karışır mı belli değil. Bunu belirleyecek unsur öyle anlaşılıyor ki, Anayasa Mahkemesi"nin kararı olacak” dedi.