Sağlık Bakanlığı'na ait ambulansların tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşımadığı, bakanlığa bağlı tüm ambulansların Araç Takip Sistemi ile izlendiği, hiçbir ambulansın ülke sınırları dışına çıkmadığı bildirildi.

AMBULANSLAR SURİYE'YE MÜHİMMAT TAŞINIYOR haberi için tıklayınız

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında CHP Milletvekili Mevlüt Dudu'nun, Hatay Reyhanlı sınır köylerinde yaptığı incelemede, ''Orada görüştüğümüz herkes ambulansların Suriye'ye giderken mühimmat götürdüğünü, gelirken de yaralı getirdiğini söylüyor'' şeklindeki iddialarının yer aldığı hatırlatıldı.

Suriye sınırında son 3–4 aydır özellikle Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinden yaralı girişlerinin arttığı belirtilen açıklamada, Türkiye'ye herhangi bir yaralı girişi olduğunda 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin aranarak, ambulans istendiği ve yaralıların hastanelere tıbbi müdahaleleri yapılarak transfer edildiği kaydedildi.

Bugüne kadar Hatay sınırından 2 bin 100 yaralı Suriyeli'nin ambulanslarla hastanelere nakledildiği bildirilen açıklamada, ''Ambulanslarımızda tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşınmamaktadır. Bakanlığımıza bağlı tüm ambulanslarımız Araç Takip Sistemi ile takip edilmekte ve hiçbir ambulansımız ülke sınırları dışına çıkmamaktadır'' ifadeleri kullanıldı. (AA)