“KÖYDEN İndim Şehre”, “Hanzo”, “Salako” gibi Yeşilçam"ın en sevilen filmlerinde rol alan bir zamanların ünlü oyuncusu Meral Zeren, yıllar sonra “Borç batağında, bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan bir evde yaşıyor” haberleriyle gündeme geldi. Geçtiğimiz gün Bebek"te denize girerken görüntülenen Zeren, “Konuşulduğu gibi çok kötü bir durumda değilim. Normal vatandaşların çektiği sıkıntıları çekiyorum. Bir dönem kredi kartı borçlarım nedeniyle sıkıntı çektim ama şimdi durumum daha iyi. İş bulup geçimimi sağlayabilirsem, daha iyi olacak. Yine de halime şükrediyorum. Bakanlık, özellikle Kültür Bakanlığı bizlere el atsın, yardımcı olsun. Ben kimseden hakkım olmayan bir şeyi istemiyorum, iş versinler çalışayım. Yeni yapımcılar bizleri tanımıyor, oysa ne biliyorlar benden ne çıkacağını, belki çok iyi oyuncuyum. Oyunculuk ajanslarına da sizin aracılığınızla duyuru yapmak istiyorum. Ben iyi bir oyuncuyum, belediyeler beni etkinliklerinde sahneye programlarına çıkarabilirler” diye konuştu. Yeşilçam"dan kazandıklarıyla bir ev aldığını söyleyen Zeren, “Diğer arkadaşlarım gibi paramı yemedim, Bebek"te üç katlı bir binaya yatırdım. Ama şimdi geçim sıkıntısı çekiyorum. İyi ki Memduh Ün o dönemlerde bizleri sigortalatmış, onun sayesinde şimdi emekli maaşı alıyorum, aldığım bu parayla geçiniyorum. Kedim ve köpeğim benim en yakın dostlarım oldu” dedi.

Zeren, Bebek"te çekilen görüntüleri için de “Bebek"te denize giriyorum, herkes giriyor. Durumum iyi olsa, çok daha iyi şeyler yaparım. Hem orada sosyetik hanımlar da denize giriyor. Bir de beni oldukça kilolu gösteriyorlar, benim kilom böyle çok fazla değil” diye konuştu.

Borç sıkıntısı çektiği dönemde sanatçı arkadaşlarından yardım alamadığını da belirten Zeren, “Birkaç sanatçı arkadaşımı aradım, durumumdan bahsettim. Bana "Bizim senin evin gibi evimiz yok, sen başının çaresine bakarsın" dediler. Müjdat Gezen"i de aradım ama ondan da bir şey çıkmadı. Biraz ailem, eş dosttan destek gördüm, kredi kartı borçlarımı kapattım” dedi. / hürriyet